Hürriyet

7 Eylül 2011 Çarşamba

Ece'nin Bodrum Notları: 2

Eeveeeeet şimdi de Bodrum'a yeniden dönelim. Bayram tatilimle ilgili Bodrum Notlarımın 2.sine haydi birlikte devam edelim. Bu bölümde Bodrum akşamlarından ve yemek için nerelere gidebileceğinizden bahsetmek istiyorum.

Öncelikle şunu belirtmemde fayda var; ben İstanbul'dan ve karmaşasından kaçmak isteyen ancak bir yandan da şehir yaşamının avantajlarından kopmak istemeyenler için en ideal tatil adresinin Bodrum olduğunu düşünenlerdenim.




Çünkü gündüzlerinizi isteğinize göre sakin ya da hareketli geçirebilir, deniz ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz. Akşamları için ise yine pek çok seçeneğiniz mevcut. Sakinlik arayanlar Gümüşlük ya da Yalıkavak'taki güzel bir balık restaurantında soluğu alabilir, İstanbul'daki hareketi arayanlar ise Neyzen Tevfik Caddesi'ndeki pek çok cafe ve restaurantta hareketli bir akşam geçirebilir.





Ben İstanbul'daki gibi hareketli akşamları sevenlerden biri olarak Neyzen Tevfik Caddesi'nin müdavimlerindenim. Favori mekanımlarından biri ise İtalyan yemeklerine bayıldığım Caffe Piu. Bu yaz açılan İstanbul'un ünlü cafesi CookShop'un Bodrum şubesi de artık benim olmazsa olmazlarım arasında, kalabalık içerisinde ve güzel müzik eşliğinde yemek yemek istiyorsanız o zaman CookShop'tan oldukça keyif alacaksınız.

 
 

Biz bir akşam da canımız çok ama çok köfte yemek istediğinden, yine Neyzen Tevfik Caddesi üzerindeki Sahil Köftecisi Cafer Usta'da soluğu aldık. Köfte o kadar lezzetliydi ki, neredeyse köfteyle birlikte parmaklarımızı da yiyecektik. Bu güzeeeeeel mi güzel köfteleri hepinize tavsiye ediyorum. Burayı mutlaka notlarınız arasına alın...



Yemek için bir diğer tavsiyem de Bodrum Antik Tiyatro'nun karşısındaki Casita. Casita'ya zaten İstanbul'da da gidiyoruz diyenleriniz olduğunu duyar gibiyim, ancak bu Casita başka Casita çünkü muhteşem bir Bodrum manzarasına sahip...



Yıllardır her yaz Bodrum'a giden biri olarak nasıl atladığımı hala anlayamadığım "Bitez Dondurma"yı da şiddetle size tavsiye etmek istiyorum. Neyzen Tevfik üzerinde açtığı son şubesi her akşam tıklım tıkış oluyor, belki biraz zor yer buluyorsunuz ama dondurmaları o kadar lezzetli ki çektiğiniz bütün o sıkıntıya değiyor.

2 yorum: