Hürriyet

21 Mayıs 2013 Salı

Carey Mulligan stili

Uzun zamandır yazacağım yazacağım diyordum, ama bir türlü fırsat bulamıyordum. Ama sonunda bu postu hazırlayabildim :)

Son dönemde masum görünümlü, zarif mi zarif genç İngiliz aktris Carey Mulligan, kıyafetleriyle dikkatimi çekiyordu. Ama onun için özel bir araştırma yapmamıştım, bu post için Carey'nin pek çok kombinini inceledim, incelerken tarzına da bir kez daha hayran kaldım.


Carey'nin sade, bir o kadar zarif ve masum bir görüntüsü var. Carey, uzun saçlarını kestirip, Pixie saç kesimini de uygulayınca daha kuvvetli bir görünüm elde etti, hemcinslerinden ayrıldı, öne çıktı.

Carey'nin dengeli bir stili var, bize pek fazla sürpriz yapmıyor. Hal böyle olunca da hemen her kombini başarılı oluyor, hiçbir zaman da "rüküşler" arasında yer almıyor.

Şimdi Carey'nin stilini mercek altına almaya başlayalım. 


Carey'nin stilini üç başlıkta inceleyelim istiyorum, sokak stili, davetler ve kırmızı halı...



Genç aktrisin davetlerde genelde siyahla karşımıza çıktığını görüyoruz, fazla risk almıyor ama iddialı parçalarla farkını ortaya koyuyor, adeta "benim bir stilim var" diye bağırıyor ve bu da benim çok hoşuma gidiyor.



Gelelim kırmızı halıya... Kırmızı halıda nispeten daha renkli olsa da "muhafazar" bir çizginin tarzında etkili olduğunu görüyoruz...



"Peki ya Carey günlük hayatında nasıl? Neler giyiyor? Karşımıza nasıl çıkıyor?"dediğinizi duyar gibiyim. İşte Carey'nin sokak stilleri...



Postumu sonlandırırken kafanızda Carey Mulligan ile ilgili ne oluştu bilemiyorum ama Carey gibi kadınlara daha çok ihtiyacımız olduğunu düşündüğümü belirtmeden edemeyeceğim. Zira "şıklığın sadece dekolte"den ibaret olmadığını bize kanıtlayan ender ve özel kadınlardan... Haksız mıyım?

1 yorum: