Hürriyet

7 Aralık 2013 Cumartesi

Twiggy'nin meşhur ettiği shift elbiselere döndük!

1960'lı yılların efsanevi parçası shift elbiselere son birkaç sezondur pek alıştık. Bunda çok rahat ve kullanışlı olmasının payı büyük. Bu satırları okurken, "shift elbise" de nedir diye düşünenleriniz olduğundan şüphem yok. Shift elbise;  çoğunlukla kolsuz olan ama son dönemde kollu modelleri de yapılan vücudu sarmayan ancak çok da geniş olmayan kalıplarıyla hemen herkese yakışan bir model.  


Shift elbiseyi bu kadar ünlü yapan tartışmasız efsanevi İngiliz model Twiggy'di. Kısacık saçları ve shift elbiseli pozlarıyla Twiggy o dönemin tartışmasız stil ikonuydu.




O dönemde shift elbiseler ekstra mini boylarıyla dikkat çekiyordu, ancak şimdilerde değişen koşullarla birlikte daha uzun bir forma büründü. Son dönemde dizin tam üzerinde ya da mini boylarıyla öne çıkan bu elbiseleri bir çok farklı renk ve desende bulabilmeniz mümkün.

Son bir not; özellikle kilo aldığınızı düşündüğünüz dönemlerde, vücudunuzu sarmaması nedeniyle kolaylıkla tercih edebileceğiniz bu parçaya dolabımızda yer vermek çok doğru olacaktır. Benden söylemesi :)









 Biraz da stil öncüsü olan ünlülerimizin shift elbiseleri nasıl kullandıklarına bakalım...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder