Hürriyet

23 Şubat 2011 Çarşamba

Hemcinslerime güzellik için birkaç ipucu...

Hiçbir zaman bakım için fazla bir araştırma yapmadım, ya da ne yapsam cildime iyi gelir, saçım için şunu kullanıyım diye ekstra bir çaba göstermedim. Ama madem ki şimdi bir blogum var, hemcinslerimin işine yarayacak birkaç güzellik sırrını araştırmamın sakıncası olmadığına karar verdim.

İşte mini araştırmam sonucu elde ettiğim birkaç ipucu... Umarım sizin de benim gibi işinize yarar...

  -  Saçlarınızın dalgalarının kalıcı olmasını istiyorsanız kurutma makinasıyla kurutmadan önce bir müddet kendi kendine kurumasını bekleyin.
Cildinizin parlamasından şikayetçiyseniz, cildinizi kurutmadan matlaştırmanız gerekir. Fondöteninizi sürmeden önce matlaştırıcı kremler kullanmalısınız. Ve günlük kremler kullanırken bunların jel olmalarına özen gösterin.
Asetonlu pamuğu tırnak üzerine sürtmek tırnaklar için çok sakıncalıdır. Bunun için pamuğu birkaç saniye tırnağın üzerinde beklettikten sonra tek hareketle ojeyi çıkarabilirsiniz.
Sabahları yorgun kalkıyorsanız, bir bardak limonlu ılık su içebilir, cildinize de maden suyu ile masaj yaparsanız canlanmış olursunuz.
Saçlarınızın daha hacimli olması için pudra kullanın. Cansız saçlarınızı canlandırmayı ve daha hacimli görünmesini istiyorsanız bebek pudrası kullanın. Kullandığınız bu pudra saçınızdaki fazla yağı alacak ve saç tellerinizi daha kalın gösterecektir. Eğer saçınızın grileştiğini görürseniz kullandığınız pudranın birazını yıkayın. Çünkü çok kullandığınızda saçınıza zarar verebilir.
Göğüslerinizi istediğiniz forma sokabilirsiniz. Göğüs bölgenizi sık sık nemlendirin. Düzenli olarak nemlendirici bir krem ile masaj yapın. Çok sıcak su ile duş almayın çünkü sıcak su ile duş almak göğüslerin sarkmasına neden olur. Her banyodan sonra göğüslerinize soğuk su ile masaj yapın. Göğüslerinize sert hareketler yapmaktan kaçınmalısınız özellikle de bu bölgede ince kılcal damarlar beliriyorsa, sert masajlar yapmaktan kaçının.

1 yorum: