Hürriyet

28 Kasım 2011 Pazartesi

2011 sonbaharının gözde rengi: Bordo

Yazı geride bırakmanın hüznünü hala taşırken hem sonbahara hem de kışa kendimi adapte etmeye zorluyorum. Bunun için de trendlere başvuruyorum. 2011/2012 sonbahar kışının en gözde renklerinden biri de bordo. İşte ben de bu postumda bordoyu nasıl giyebileceğimizi, daha doğru nasıl kombinlersek daha başarılı sonuçlar alabileceğimizi masaya yatırmak istiyorum.

Pantolon, tayt, bluz, gömlek, etek, çorap, atkı, eldiven, çanta ve ayakkabılardaki bordoları beraber inceleyeceğiz.

Pantolonlar:
Bu sezon renkli pantolonlar sıkça mevcut biliyorsunuz, eğer tercihinizi bordodan yana kullanmak isterseniz Mango ve Zara'nın yolunu tutmanız yeterli olacaktır.



Etekler:
Bordoya eteklerde de bolca rastlıyoruz, ama eğer bordoyu siyah ya da beyaz gibi renklerle kombinlersek bence daha isabetli olacaktır. Ama bu görsellerde olduğu gibi daha farklı kombinlerde elde edilebilir.




Elbiseler:
Hep diyorum ya sizlere elbiseler yaz/kış kurtarıcımız diye... O yüzden bu sezon kendinize bordo bir elbise alabilir onu siyah külotlu çorap ve ayakkabılarınızla kombinleyebilirsiniz.





Palto-montlar:
O kadar kıştan şikayet ettim malum kışın olmazsa olmazımız palto ve montlarımız. Bordo bir palto ya da mont eminim pekçoğumuzun ilk tercihi olmayacaktır. Ama eğer değişiklik arayışındaysanız bordoyu denemenizde fayda var.



Kazaklar, bluz ve hırkalar:
Bordoyu yine kazak, bluz ve hırkalarımızda tercih edebilir, altına ister siyah ister gri etek ya pantolorımızla kombinleyebiliriz.




İpek gömlekler:
Yazdan bu yana ipek gömlek fırtınası esiyor biliyorsunuz. O yüzden eğer krem ya da beyaz ipek gömleğiniz varsa alternatif renk olarak bordoya başvurabilirsiniz. 



Çoraplar:

Bordo modasını çoraplarımızda da görüyorsunuz, simsiyah bir elbisenin ya da uygun bir eteğin altına bordo renk bir çorabı tercih edebiliriz. Değil mi?

 

Peki içinde bordo barındıran ve benim bayıldığım bazı sokak stillerine de bakmak ister misiniz? Eveeeeet dediğinizi duyar gibiyim, o halde buyruuuuun :)


Görseller: Carolinesmode, Chictopia, stylecopycat

2 yorum:

  1. =) canım bordo çekti resmen.
    http://madambfashion.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. Aynen:) ama bu sene resmen bordo/şarabi çılgınlığı var. tüm markalar bu renkle çalışıyor. Ben de şuna bayıldım da büyük bedeni yok :( http://www.modaliva.com/pinfo.asp?pid=259

    YanıtlaSil