Hürriyet

25 Kasım 2011 Cuma

Aksesuarda yeni bir soluk: Melis Uslu

Hemen hemen her kadının vazgeçilmezidir aksesuar... Pek çoğumuz kendimizi aksesuarlarımız olmadan çıplak hissederiz. Aynı zamanda kıyafetlerimizin tamamlayıcısı olan aksesuarlarda tekdüzelikten sıkıldıysanız sizleri yeni bir isimle tanıştırmak istiyorum: Melis Uslu

Melis; tasarım dünyasına yeni adım atmasına rağmen kısa sürede adından söz ettirmeye başladı ve de Markafoni ile bir anlaşmaya imza attı.

Ben de sizler için onunla tasarımlarını ve projelerini konuştum. Ondan hem tasarımlarına ait görseller aldım, hem de ortaya bu sıcacık röportaj çıktı:

Ece'nin Moda Günlüğü (EMG): Öncelikle şunu sormak istiyorum. Bildiğim kadarıyla sen aslında iletişimcisin, moda üzerine bir eğitim almadın. Ama şimdi takı tasarlıyorsun? Nasıl başladın? 
Melis Uslu (MU): Evet eğitimim iletişim üstüne. Yaklaşık üç senedir ise adı bilinen kurumsal firmalarda Kurumsal İletişim üstüne deneyimim oldu.Modanın ise alaylısı değil kalaylısı olan tarafındayım :) Başlangıç kısmı aslında çok spontane gelişti. Ben her zaman kıyafetime göre takacağım aksesuarlarımı da kombine etmeye bayılırım. Bir gün önceden ne giyineceğim ne takacağım her zaman bellidir. Kendime ait bir tarzım vardır diyelim:) ve her zaman kendi modamı kendi yaratmaya çalışırım;) Böyle devam ederken insanlar aksesurlarıma çok talep göstermeye başladı ve beni bu işin içine ittiler diyebilirim. Öncelik bir blog açmak ve arkasından talepleri ölçmek oldu. Şimdi ise hedefim markalaşmak oldu:)

EMG: Stilini nasıl tarif edersin? Tasarımlarında belirli bir hedef kitlen var mı? Yani sence Melis Uslu tasarımları daha çok hangi kadınlara hitap ediyor?
MU: Hitap ettiğim kitleyi asla sınırlamıyorum. Değişikliğe ve yeniliğe açık modernize diyebiliriz;)



EMG: Öncelikle tebrik etmek istiyorum. Markafoni ile bir çalışman var. Ne zaman başlayacak? Bize biraz bu projeden bahsedebilir misin? 
MU: Çok teşekkür ederim;) Evet kampanyam 27 Kasım Pazar günü tek gün olarak çıkacak. Aralık ayında ise yaklaşık olarak yılbaşına doğru tekrar bir kampanya daha çıkmayı düşünüyoruz. Bu projenin bende hiç unutamayacağım bir anısı var. İstabul'un en büyük etkinliklerinden olan Fashion's Night Out gecesi Nişantaşı'nda gezerken Markafoni beni sokakta buldu ve keşfetti diyebiliriz.

EMG: Tasarımlarına alışveriş siteleri dışında nereden ulaşabiliriz? 
MU: Şu anda markalarla görüşmeler içerisindeyim. Fakat yakın zaman içerisinde bu durum netleşmiş olacak. Ayrıca tasarımlardan almak isteyenler benim internet adresimden (melisuslu.com) satın alabiliyor olabilecekler.

EMG: Tasarım maceran sadece takı ve aksesuarla mı sınırlı kalacak? Yoksa ilerleyen günler için bizlere farklı sürprizlerin olabilir mi? 
MU: Aslında hayır şimdilik sadece aksesuar tasarımlarımla bu işime adım attım ama ilerleyen zamanlarda kıyafet vs. gibi tasarımlarımla gündemde olacağım:) Ama önceliğim her zaman aksesuarlarım olacak...

EMG: Kullandığı aksesuarları özellikle takip ettiğin ünlü ya da ünlüler var mı? Ayrıca takılarını hangi ünlü ya da ünlülerimizin takmasını isterdin?
MU: Açıkçası yok... Tasarımlarımı kendi modasını kendisi yaratan ünlülerde görmek tabi ki isterim.

Peki ya Melis Uslu'nun tasarımlarından bazılarına birlikte göz atmaya ne dersiniz? Eğer cevabınız evetse o halde buyrunuz... :)

 



3 yorum: