Hürriyet

30 Nisan 2013 Salı

5 fondöten tavsiyesi

Biz kadınlara günlük hayatımızda mümkün olduğunca fondöten uzak durmamız tavsiye edilse de fondöten kalıcı makyajın vazgeçilmez bir unsuru. Doğru bir seçim yaptığımızda hem leke, akne gibi kusurlarımızı kapatabiliriz hem de cilt rengimizi dengeleyebiliriz.

Ben bu postumda size 5 fondöten tavsiyesinde bulunacağım.


AKNELİ CİLTLER

Clinique Anti-Blemish fondötenClinique'in bu ürünü leke ve akne gibi cilt kusurlarını kapatmayı hedef alıyor. Tüm cilt tiplerinin uygulayabileceği bu ürün 83 TL.

 KURU CİLTLER


YSL Le Teint Touche Éclat fondöten:
Bu ürün kuru yani nemsiz cilt tipini hedef alıyor. Bu ürün ayrıca içeriğinde bulunan yüksek orandaki uçucu yağ moleküllerinin ve nemlendirici faktörlerin oluşturduğu hafif dokusuyla tende yumuşak bir etki yaratıyor. Bu föndötenin fiyatı ise 121 TL.




 YAĞLI CİLTLER

MAC Pro Longwear fondöten:
MAC'ın bu fondöteni yağlı cilt tipine sahip hanımlar için ideal. Orta örtücülüğe sahip bu ürünle cildinizin mat bir görünüm kazandığını göreceksiniz. Bu fondötenle birlikte cildinizi ayrıca pudrayla matlaştırmaya gerek duymayacaksınız. Bu ürünün fiyatı ise 81 TL.





2013 İlkbahar/Yaz makyaj trendi: Pespembe dudaklar

2013 İlkbahar/Yaz sezonunun belki de en öne çıkan makyaj trendi pespembe rujlar. Yerli ve yabancı pek çok markanın makyaj koleksiyonlarında böyle dikkat çekici pembe rujlara rahatça ulaşabilirsiniz.

Pembenin pek çok tonu olduğundan seçim yaparken "aman dikkat!" demek istiyorum. Ayrıca iddialı tonda bir pembe ruj uyguladığınız zaman yüzünüzdeki diğer tüm makyajları minimum düzeyde tutmanızda fayda var, aksi takdirde boya küpünü andıran kötü bir görüntü elde edebilirsiniz. Benden uyarması... :)


Zeki Triko 2013 Bikini/Mayo koleksiyonu

Yaza çok yaklaştığımız şu günlerde pek çok marka bikini ve mayo koleksiyonlarını teker teker görücüye çıkarmaya başladı.

Türkiye'de bikini ve mayo denilince akla gelen ilk markalardan Zeki Triko da bu yaz için hazırladığı koleksiyonu biz modaseverlerin beğenisine sundu.

Koleksiyonda colorblock mayo ve bikinlerle, tropikal ve batik desenlerin öne çıktığını görüyoruz.




29 Nisan 2013 Pazartesi

90'ların hit parçası "kesik üstler" geri döndü

Sizlere bu postumda beni çocukluğuma götüren bir trendden bahsedeceğim. 90'lı yıllarla özdeşleşmiş olan kesik üstler bu sezon yeniden hayatımıza döndü. 



90'lı yıllarda giymek için heves ettiğim için yaşım küçük olduğu için annem katiyen giymeme izin vermediğinden bu trend biraz içim de uktedir. O yüzden yeniden moda olduklarını görünce çocukluğumdaki gibi sevinç kapladı içimi.

Bu üstleri giymek biraz fizik biraz da cesaret istese de doğru parçalarla kombinlendiğinde çok güçlü bir görünüm kazanmanız hiç de zor değil.

Zara ve Mango gibi pek çok markaların yeni sezonlarında da rastladığımız bu parça bu yaza damgasını vuracak gibi. 



DIY: Çengelli iğneden kolye yapalım

 Çengelli iğne deyip geçmeyin, özellikle de inciyle birlikte kullanılınca ortaya bu güzel mi güzel kolye çıkıyor. Sizce de denemeye değmez mi?

 

26 Nisan 2013 Cuma

Yükselen trend: Aynalı güneş gözlükleri

Yaza çok yaklaştığımız şu günlerde güneş gözlüğü alışverişine çıkmanızın tam zamanı. Hemen hemen her mağazada karşımıza çıkan aynalı güneş gözlüklerine 2013 yazında sıkça rastlayacağız. Bu gözlüklerle havanıza hava katacağınız kesin. Eğer kendinize yeni bir gözlük alma niyetindeyseniz aynalıları es geçmeyin derim.

Dünyaca ünlü tasarımcı ve markaların koleksiyonlarında sıkça yer verdiği aynalı güneş gözlüklerine sokakta da sıkça rastlıyoruz. Hemen her bütçe ve zevke uygun bir aynalı gözlük bulmanız hiç de zor olmayacak. Benden söylemesi...





Hande Ataizi modacı oldu!

Son dönemde pek çok ismin "ben tasarımcıyım, modacıyım" edasıyla ortaya çıktığını görüyoruz. Bu isimlerin pek çoğunun da balon olduğunu kısa sürede görüyoruz. 

Ancak ayakkabı ve çanta koleksiyonuyla moda dünyasına katılan Hande Ataizi onlardan değil. Oldum olası onu ve zarif tarzını çok beğenmişimdir, bu işte de başarılı olacağını düşünüyorum.


Koleksiyonu oluştururken kendi tarzından, sokaklardan, bloglardan ve filmlerden ilham aldığını belirten Hande Ataizi moda dünyasına adım atışını bize şu sözlerle anlatıyor:

"Yolda insanlar durdurup ayakkabılarımı nerden aldığımı soruyorlardı. Gerek basında gerekse çıktığım televizyon programlarında stilimle ilgili övgüler alıyorum. Günün birinde hep kıyafette kendi markamı çıkarmayı düşünüyordum zaten. Bir gün çok yakın bir arkadaşım benim 20 senelik ayakkabı tecrübem var senin de stilin, neden ayakkabı tasarlamıyorsun diye bir fikir attı ortaya. O gün beraber çalışmaya başladık. Uzun ve detaylı çalışmaların sonucunda ortaya hem genç, hem de klasik bir koleksiyon çıktı."

Ünlü oyuncunun, "Hande Ataizi Design" markalı koleksiyonuna alışveriş sitesi morhipo.com'dan ulaşabilirsiniz.


İşte koleksiyondan elimize geçen ilk görseller:





25 Nisan 2013 Perşembe

Vintage kraliçesi: Ulyana Sergeenko

Sizlere moda dünyasını son dönemde kendine özgü stiliyle adeta büyülen bir ismi tanıtmak istiyorum. Ulyana Sergeenko 32 yaşında ve 2 çocuk annesi olan bir Rus tasarımcı.

Sergeenko'yu meslektaşlarından ayıran en belirgin özelliği vintage ile Rusya'nın yöresel kıyafetlerini harmanlaması. Giydiği her kıyafeti giyer miyim, hayııııır. Ama yine de bu özel kadının kendine has stiline büyülenmeden de edemiyorum. 


Haydi şimdi bu güzeller güzeli Rus tasarımcının stilini beraberce mercek altına alalım...




Ünlülerin tercihi: Lacivert

Geçtiğimiz hafta 4 ünlü isim birden katıldıkları etkinliklerde "lacivert" rengi tercih edince ilgimiz yeniden bu özel renge kaydı.

Lacivert bir de uygun modellerde kullanılınca ortaya çok zarif bir görüntü çıkıyor. Haksız mıyım?

Aaa bu arada az kalsın unutuyordum; Emma Roberts'ın elbisesi "Cushnie Et Och", Jessica Biel'inki "Elie Saab", Brittany Snow'unki "Lela Rose" ve Michelle Williams'ınki ise "Katie Ermilio" imzalı.



24 Nisan 2013 Çarşamba

Ünlülerin "Time 100" Galası tercihleri

New York Lincoln Center'da düzenlenen ve dünyanın en etkili 100 isminin buluştuğu galada pek çok ünlü hazır bulundu. Hal böyle olunca da, bir kırmızı halı postu farz oldu.

Haydi şimdi ünlülerimizin kırmızı halı tercihlerine beraber bakalım... Sizin favori ya da favori isimleriniz kimler? Yorumlarınızı yazın, beraberce de kritiğini yapalım. Ne dersiniz?


Justin Timberlake & Jessica Biel
Lena Dunham & Christina Aguilera


Kim Kardashian'ın 10 hamilelik stili...

Malum Kim Kardashian'ı artık tanımayanımız yok. Hem magazin dünyasının en renkli simalarından biri, hem de sanki hamile de kalınca daha bi görünür oldu. Böyle olunca Kim'in hamileliği döneminde neler giydiğini mercek altına almamız çok kolay oldu.

Kim'in kıyafet tercihleriyle ilgili çok eleştiri aldığını biliyoruz, bakalım sizler kombinlerini beğenecek misiniz?

İşte Kim'in 10 hamilelik stili...



Pastel'in ilkbahar ojeleriyle tanışalım

Pastel’in yeni Candy Color Collection serisi bahara cıvıl cıvıl tırnaklarla girmek isteyenler için ideal.

Pastel, bu yeni serisiyle ilk sürüşte renk verme özelliği, örtücü, kalıcı patentli formülü ve sararmayı önleyici UV filtreli içeriğiyle tırnaklarınızın sağlığını da düşünmüş.

Bu rengarenk ojelerin fiyatı ise 2. 60 TL.



23 Nisan 2013 Salı

Jennifer Lawrence'ın yeni saçları

Çiçeği burnunda Oscarlı isimlerden Jennifer Lawrence GLAAD Medya Ödülleri gecesinde karşımızda daha kısa kestirdiği saçları ile çıktı. Jennifer saçlarının tonunu da biraz açmış olacak ki adeta ışıl ışıl parlamış. Ben sevdim, peki ya siz?


22 Nisan 2013 Pazartesi

Babet tutkunlarına güzel haber...

Penti yeni ürünü "Suba çorap" ile benim gibi babet tutkunu kadınların hayatını kolaylaştırmayı hedeflemiş.

Özellikle ayak sağlığını amaçlayan ürün, görünmez penye, dantel ve görünmez lazer kesim olmak üzere 3 farklı şekilde piyasaya sürüldü.

Penti, "Dantel Suba"larla şıklığından ödün vermeyen kadınları hedef almış. "Görünmez Lazer Kesim Suba"lar ise babetlerin dışından görünmüyor.

Ürünün mayıs ayında tüm Penti Mağazaları’nda satışa çıkması bekleniyor.



Mango 2013 Yaz Koleksiyonu

Mango'nun 2013 Yaz Koleksiyonu'na göz gezdirme şansınız oldu mu bilemiyorum ama çok renkli olduğunu belirtmemde fayda var. Şortlar, renkli jean ve gömleklerin ağırlıklı olarak yer aldığı koleksiyonda hemen her tarza hitap eden parçaları bulabilmeniz mümkün.

İşte koleksiyondan ilk görseller...



20 Nisan 2013 Cumartesi

Kızıl - bakır saç modası geri döndü!

Son dönemde Hollywood starları arka arkaya kuaförlere gidip saçlarını kızıl - bakır tonlarına boyatıyorlarmış. Görünüşe bakılırsa bu trendin öncüleri Dianna Agron ile Rachel McAdams olacak gibi. Sizin bu sıcak tonlarla aranız nasıl bilmiyorum ama bu yazın hatta önümüzdeki sezonunun hit rengi olacak gibi... Denemek isteyenlere duyurulur :)


19 Nisan 2013 Cuma

H&M Loves Music koleksiyonu

H&M müzikle yaşayan modaseverler için yaklaşan festival dönemini de gözönünde bulundurarak üç farklı koleksiyon hazırladı.
   
Her hava koşulunu düşünen H&M, güneşli festivaller için atletlere, kaftanlara, tuniklere yer verirken yağmura denk gelen günler için de çadır ve yağmur çizmeleri hazırladı.

H&M'in "Indie Festival isimli" ilk koleksiyonu satışa sunuldu. "Rock Festival"in bu ay sonunda, "Day Party"nin ise mayıs sonunda modaseverlerin beğenisine sunulması bekleniyor.

İşte şu an satışta olan "Indie Rock koleksiyonu"ndan ilk görseller huzurlarınızda...




18 Nisan 2013 Perşembe

İsveç'te şirin mi şirin bir ev...

Blogumun düzenli takipçileri benim İsveç evlerine hayranı olduğumu iyi bilir. Uzun zamandır ev/dekorasyon postlarımı ihmal ettiğimin farkındayım. Bunu bu şirin mi şirin bir Göteburg eviyle telafi etmeme izin verir misiniz?

Bu ev sizce de çok şirin değil mi? :)

 



Kısmet By Milka indirime giriyor

Sizlere güzel bir haberim var. Aksesuarın kalitesiyle göz dolduran markalarından "Kısmet By Milka" indirime giriyor. 20 Nisan Cumartesi günü Nişantaşı, Suadiye ve Ankara'da bulunan Milka showroomlarındaki bütün ürünlerde yüzde 15 indirim olacak. Bence kaçırmayın :)


Ekose aşkına...

Hatırlarsanız; geçtiğimiz yaz tanıştık "desen üzerine desen" trendiyle... Bu trende hem kısa sürede alıştık, hem de çok sevdik. 

Şimdi de ekosenin yükselişine tanık oluyoruz. Ekose gömlek, etek ve pantolonları sade parçalarla kombinleyeceğiniz gibi, "ekose üzerine ekose" modasını uygulayıp, hayata geçirebilirsiniz. 

Ekose ile sadece spor bir görünüme kavuşacağınızı düşünüyorsanız da yanılıyorsunuz, kullanacağınız aksesuarlarla daha şık bir stil yakalayabilirsiniz.

Ne de olsa artık gözlerimiz alıştı... Ne dersiniz? :)