Hürriyet

25 Nisan 2019 Perşembe

Granül Kahve Nasıl Yapılıyor?

Kahve tutkunlarının vazgeçilmezi olan ve ilk kez 1901 yılında üretilen granül kahve, hazır kahve, ınstant kahve ya da suyundan arındırılmış kahve olarak da anılıyor. Ofislerde de sıklıkla kullanılan bu kahve türü, kahve aromasını net bir şekilde hissetmek isteyen ancak içiminin de kolay olmasını bekleyenlerin imdadına yetişiyor. Granül kahvelerin en önemli özelliklerinden biri de yapımı sırasında herhangi bir kimyasal işlemin kullanılmıyor olmasıdır. Peki, granül kahve nasıl yapılıyor? 

Bu kahvenin en önemli özelliği suyunu kaybetmiş olmasıdır. Suyunu kaybetmesi için de genellikle 2 farklı yöntem kullanılıyor. Bunlar;

- Dondurma
- Spreyleme 

Dondurma yönteminde kahvenin suyunu doğal bir şekilde kaybetmesi sağlanıyor. Bunun için kahvenin bir süre bekletilmesi gerekiyor. Suyunu tamamen kaybettikten sonra kahve -40 derecede donduruluyor. Kahvenin içinde kalmış olan az miktardaki su dondurulduğunda kristalleşiyor. Sonrasında kristalleşen su buharlaşıyor ve kahve suyunu tamamen kaybetmiş oluyor. 



Spreyleme yönteminde ise kahvenin suyunu kaybetmesi için buharlaşması sağlanıyor. Sonrasında kahve yüksek yerden aşağı doğru spreyleniyor. Tabana değdikçe kahvedeki suyun buharlaşması bu şekilde sağlanıyor. Kahve suyunu tamamen kaybediyor ve içime hazır hale geliyor. Her iki yöntemde de kahvenin aromasını korumasına büyük önem veriliyor. 

Granül Kahve Neden Çok Popüler? 

Bu kahvenin popülerliğinde en büyük etmen, suda çok çabuk çözülmesidir. Zamansızlık sorunu yaşayanlar tercihini filtre kahve gibi beklemeyi gerektiren kahve çeşitleri yerine anında içime hazır hale gelen granül kahveden yana kullanıyor. Bununla birlikte hafif olması da bu kahvenin lokomotif özellikleri arasında yer alıyor. Raf ömrünün uzun olmasını da bu listeye ekleyebiliriz. 

Bu arada granül kahve denilince akla ilk gelen adres Avansas internet sitesi oluyor. En beğenilen kahve markalarının granül kahve çeşitlerini uygun fiyatla temin etmek mümkün ve bu sitede kahve çeşitleri de oldukça fazla! Tercihini farklı kahve çeşitlerinden yana yapanların da yüzünü güldüren bu sitede farklı markaların hazır kahve çeşitlerini tek bir alışverişle temin edebiliyorsunuz. Gün içerisinde farklı türde kahve tüketenler için cazip bir alışveriş platformu olduğunu belirtelim. Granül kahveyi denemek için hemen tıklayarak uygun fiyat avantajından faydalanabilirsiniz.

19 Nisan 2019 Cuma

NESLİHAN ERDOĞAN'IN DÖNÜŞÜM HİKAYESİ!

                                                                                                                                                    
Sağlıklı Beslenme ve Diyet Uzmanı Taylan Kümeli’nin danışanı Neslihan Erdoğan yepyeni bir dönüşüm hikayesine imza atacak. Fazla kilolarından şikayetçi ve daha formda yaşamak isteyenler için son derece ilham verici olacak bu hikayeye ortak olmak ister misiniz?

Neslihan Erdoğan, tam bir ay boyunca Taylan Kümeli’nin kendisi için özel olarak hazırladığı diyet ve egzersiz programı yanında, tahlil sonuçlarına göre doktorunun kendisine önerdiği  XL-S’ten de destek alacak.  Kilo Kontrol Amaçlı Enerjisi Kısıtlanmış bir gıda olan ve XL-S Nutrition’u, shake olarak öğünlerinden bazıları yerine tüketecek Neslihan Hanım, bitkisel kaynaklı doğal bir lif olan Litramin içerikli gıda takviyesi olan XL-S Expert  ile de diğer öğünlerinde aldığı yağdan gelen kalori miktarını kısıtlayacak.

Kilo Kontrol Amaçlı destek ürünlerini kullanırken bir doktora danışmak, çok iyi araştırmak ve en doğru ürünü seçmek çok önemli. Neslihan Hanım da bu anlamda doktorunun önermiş olduğu, Almanya’da üretilen, Türk Gıda ve Tarım Bakanlığı onaylı XL-S ürünleri ve Taylan Kümeli’nin önerileri ile ideal kilosuna kolayca ulaşacak.
                                           

Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte forma girmek isteyen herkes, Taylan Kümeli’nin kişisel Instagram  hesabından veya XL-S Türkiye hesabından bu dönüşümü adım adım takip edebilir.
Taylan Kümeli’nin ipuçlarından faydalanmak, XL-S ürünleri hakkında daha detaylı bilgiye sahip olmak ve kendi dönüşüm  hikayenizi yazmak isterseniz Neslihan Hanım’ın yolculuğundan ilham alabilirsiniz.  Bol şans!
                                             
Bir boomads advertorial içeriğidir.