Hürriyet

20 Eylül 2013 Cuma

Milano Moda Haftası sokak stilleri...

Önce New York, sonra Londra şimdi de Milano Moda Haftaları ile modaya doymaya devam ediyoruz. Tasarımcıların bizlere sunduğu yeni trendlerden çok Milano Moda Haftası'ndaki sokak stillerine bakalım istiyorum.

Benimle Milano sokaklarında bir gezintiye çıkmaya hazır mısınız? "Eveeeet" dediğinizi duyar gibiyim, haydi başlayalım...







19 Eylül 2013 Perşembe

Londra Moda Haftası: Sokaklardan öne çıkan çantalar...

Londra Moda Haftası'ndaki sokak stillerini enine boyuna incelemeye , ilham almaya devam ediyoruz. Bu postta ise kombinlerimizin en önemli tamamlayıcılarından "çanta"ları mercek altına alalım istiyorum.

Bakalım Londra Moda Haftası'nın takipçileri hangi çantaları tercih etmiş?




Kime daha çok yakışmış?

Oscar de la Renta'nın 2013 ilkbahar koleksiyonunda yer alan bu straplez, çizgili elbiseyi 4 ünlü isim birden giyince bir "kime daha çok yakışmış" postu hazırlamak neredeyse farz oldu.

Sizce bu elbiseyi en iyi hangi isim taşımış?



18 Eylül 2013 Çarşamba

İşte 2014 yazının ayakkabıları...

Malum; önce New York şimdi de Londra Moda Haftası ile 2014 ilkbahar / yazına damga vuracak parça ve trendlerle tanıştık.

Bu postta ayakkabı ve sandaletlere bakalım istiyorum. Tom Ford, Burberry ve Vivienne Westwood defileleri 2014 yazına damga vuracak ayakkabı modellerini belirledi dersek yanlış olmaz sanırım. Ben özellikle Burberry'nin topuklu sandaletlerine bayıldım.

Peki ya siz?

Burberry

Tom Ford
Şimdi de modelleri daha yakından inceleyelim...


17 Eylül 2013 Salı

Londra Moda Haftası sokak stilleri (1)

New York Moda Haftası'nı enine boyuna inceledikten sonra kısa süre önce başlayan Londra Moda Haftası'na geçiyoruz. Bora Aksu, Zeynep Tosun ve Nihan Buruk gibi Türk tasarımcıların defileleriyle başlayan bu özel haftada giyilenler New York'takiyle benzerlik gösteriyor. Tek fark; Londra'daki yağmurlu hava.

Hava yağmurlu olunca trençkot ve montlu kombinler daha çok karşımıza çıktı.

Haydi şimdi sonbahar ve yağmura karşı direnen Londra Moda Haftası'ndaki sokak stillerini mercek altına alalım...




Zara Sonbahar 2013 Lookbook

Ceket, kaban ve kazaklara yeniden merhaba demeye hazır mısınız? "Hayıııııır" dediğinizi duyar gibiyim. Ama Zara bizim için kışa geçişi kolaylaştıracak gibi, çünkü sonbahar 2013 lookbook'unu yayınladı. Diz altı etekler, deri üstler, kaşe mont ve kazaklar bizleri bekliyor.

Havalar daha da soğudukça koleksiyona dört elle sarılacağız gibi gözüküyor. Benden söylemesi :)





16 Eylül 2013 Pazartesi

New York Moda Haftası'nda siyah-beyaz etkisi

New York Moda Haftası demek önümüzdeki sezonun trendlerini öğrenmek kadar sokak stillerini de mercek altına almak demek.

New York Moda Haftası biz bloggerlar için adeta post hazırlam cenneti. Bu kez de bu özel hafta için siyah-beyaz ağırlıklı kombinleri tercih edenleri inceleyelim istedim.

İşte bizim de ilham alabileceğimiz "siyah-beyaz"lı kombinler...




14 Eylül 2013 Cumartesi

Kourtney Kardashian'ın Altuzarra sandaletleri

Kourtney Kardashian geçtiğimiz günlerde "Altuzarra" imzalı topuklu gladyatör sandaletleri böyle kombinlemiş. Sevdiniz mi?



13 Eylül 2013 Cuma

New York Moda Haftası'nda ünlülerin stilleri

New York Moda Haftası'nı enine boyuna inceleyip, takip etmeye devam ediyoruz. 

Daha önceki iki postumda New York Moda Haftası'ndaki sokak stillerini incelemiştik. Bu postta ise ünlülerin stillerini mercek altına alalım istiyorum. Bakalım hangi ünlü isim, bu özel haftaya hangi kıyafetle katılmış... 


Anna Dello Russo & Giovanna Battaglia

Paris & Nicky Hilton

Olivia Palermo

Jessica Alba'nın New York Moda Haftası stili

Jessica Alba'nın her kıyafetini sevmem, beğenmem ama bu kombinini çok beğendim. Hal böyle olunca da sizlerle paylaşmak istedim.

Ünlü aktris New York Moda Haftası'nın son günlerinde Ralph Lauren'in 2014 ilkbahar koleksiyonunda yer alan siyah kesik üst ve pembe tonlarındaki eteğiyle çok şık olmuş.

Peki ya sizce?



12 Eylül 2013 Perşembe

Beyaz ayakkabıları nasıl kombinleyebiliriz?

Beyaz rengine aşığımdır, vazgeçilmezimdir... Öyle olmasına öyledir ama çanta ve ayakkabıda beyazdan özenle kaçınırım. Çünkü beyaz ayakkabının çiğ durabilme ihtimalini sevmiyorum, kombinlerken zorlanıyorum. 

Benim gibi beyaz ayakkabılı kombinlerde zorlananlarınız olduğunu tahmin ediyorum. Bu noktada aşağıdaki görsellerden ilham alabileceğimizi düşünüyorum. Ve bu postu beyaz tutkunlarına ithaf ediyorum :)











Kim Kardashian'ın yeni saçları...

Geçtiğimiz günlerde Kim Kardashian'ın doğumdan sonraki yeni imajıyla tanıştık. Kim saçlarını sarıya boyatmıştı. Ben koyu renk saç delisi biri olarak, yeni saçlarına pek ısınamadım, güzelliğindeki en önemli etkenlerden biri olan o eski saçlarına kısa sürede dönmesini umuyorum.

Ama bu postta Kim'in doğum sonrası stiline de göz atalım istiyorum. Henüz doğum kilolarını üzerinden atamadığını gördüğümüz Kim'i bence Hermes Birkin çantası ve Gucci imzalı sandaletleri bile kurtaramamış.

Peki ya sizce?


11 Eylül 2013 Çarşamba

New York Moda Haftası sokak stilleri... (2)

Sokak stilleri, New York Moda Haftası'nın en heyecanla beklenen postlarındandır. Bu özel haftayı takibe alan tasarımcı, gazeteci, stil danışmanları ve bloggerlar da bu hafta boyunca takibe alınır. Hal böyle olunca da pek çok öne çıkan isim en iddialı yaz kombinleriyle bu hafta boyunca karşımıza çıktı.

Kimisi tercihini neon renklerin öne çıktığı kombinlerden yana kullandı, kimi siyah-beyaza sığındı, kimisi de sezonun trendlerinden "kesik" üst ve skorttan yana tercih yaptı.

Geriye de ilham alabileceğimiz bu görseller kaldı...




Olivia Palermo ve uyumsuzların uyumu

Olivia Palermo 2014 ilkbahar tasarımlarının görücüye çıktığı New York Moda Haftası'na "Tibi" marka üst ve etekle katıldı, altına Louboutin sandalet kullanmayı tercih etti. 

Normalde pek çoğumuzun birlikte kombinlemeyi aklına bile getirmeyeceği bu bileşkeyi ben çok sevdim. Peki ya siz?


10 Eylül 2013 Salı

New York Moda Haftası sokak stilleri... (1)

New York Moda Haftası defilelerle 2014'ün yaza damgasını vuracak trendleri tanıtırken, sokakların da adeta podyuma döndüğünü görüyoruz. Sokak podyumunun başrolünde ise jean var. Ceket, gömlek, pantolon, etek ya da şort olarak... :) Haydi şimdi sokakları mercek altına alıp, jeanli kombinleri masaya yatıralım....


9 Eylül 2013 Pazartesi

Bir tulum, 3 ünlü ve rekabet!

Yeniden bir stil düellosu postuyla karşınızdayım.

Mollie King, Nicole Scherzinger ve Naya Rivera geçtiğimiz hafta "Three Floor" imzalı lacivert tulumla karşımıza çıktı. Hal böyle olunca da bizlere de "kime daha çok yakışmış" kritiği yapmak kaldı.

Sizce bu rekabetin galibi kim?



5 Eylül 2013 Perşembe

Scarlett'in çok konuşulan dekoltesi...

Venedik Film Festivali'ne "Under the Skin" filmiyle katılan Scarlett Johansson oyunculuğundan çok bu iddialı mı iddialı "Versace" elbisesiyle konuşuldu.

Venedik'te tüm dikkatleri üzerinde toplayan bu dekoltesiyle Scarlett sizlerden kaç puan aldı?


Şimdi de bu elbiseyi daha yakından inceleyelim...


4 Eylül 2013 Çarşamba

Bir sonbahar trendi: Cut-out botlar

Herkese hafta ortasından merhaba;

Sonbahara yavaş yavaş geçiş yaptığımız şu günlerde nelerin trend olduğunu daha yakından mercek altına alalım ve doğru parçalara yatırım yapalım istiyorum.

Bu sonbahar cut-out bot fırtınası esecek gibi. Ama bu botlar kış için doğru yatırım değil diye düşünebilirsiniz, aslında haklısınız, daha çok sonbahar için idealler. 



Bu botlar benim gönlümü fethetti, en kısa sürede de gardrobumda yerini alacaklar...


Şimdi cut-out botları nasıl kombinleyebiliriz, görsellerle detaylıca inceleyelim, ilham alalım... :)


3 Eylül 2013 Salı

Sen Tarzını Paylaş, Veet Gardrobunu Yenilesin!




Hissettiği Gibi Giyinerek Tarzını Paylaşanlar, Veet'ten 500 TL veya 50 TL'lik Alışveriş Yapma Hakkı Kazanıyor

Kadınların giyim kararlarında öncelikle pürüzsüz bir cilde sahip olmanın ne kadar etkili olduğunu keşfeden Veet, 'Hissettiğin Gibi Giyin' sloganıyla yeni bir kampanyaya başladı. Kampanya kapsamında Veet kadınlarının Instagram veya Facebook'taki fotograflarıyla katılabilecekleri bir stil yarışması hayata geçiriliyor.

Kişilerin hissettikleri gibi giyinerek oluşturdukları günlük tarzlarını paylaşarak katılacakları yarışmada kazananlar gardroplarını yenilemek üzere alışveriş kuponları kazanyor. Veet'in yeni reklam yüzü Bade İşcil Süalp'in jüriliğini yapacağı yarışmada, Bade'nin seçeceği bir kişi her hafta 500 TL'lik alışveriş yapma hakkı kazanırken, en çok oy alan 10 kişi de 50 TL'lik alışveriş kuponu kazanıyor.

Kullanıcılar yarışmaya katılmak için hissettikleri gibi giyindikleri fotoğraflarını http://veetilehissettigingibigiyin.com/ adresinden bağlanarak veya www.facebook.com/veetturkiye'de yer alan uygulamaya girerek gönderecekler. Instagram'la yarışmaya katılmak için Instagram'a yüklediğiniz fotograflarda #hissettigingibigiyin hashtagini kullanmak gerekiyor. Kullanıcılar, Facebook albümlerinden  seçtiğiniz bir fotograf veya Instagram'daki hashtagli fotograflarını uygulamaya yükledikten sonra katılım formunu eksiksiz doldurarak ödül kazanma hakkı elde edecekler.

Her hafta yüklenen fotoğraflar arasından Bade İşçil'in seçeceği 1 kişiye 500 TL'lik alışveriş yapma hakkı hediye edilecek. Bunun yanı sıra her hafta fotoğrafları en çok oy alan 10 kişi 50 TL'lik alışveriş yapma hakkı ve yarışmada en çok oy veren 10 kişi Veet Hediye Sepeti kazanacaktır.

Bade İşçil Süalp'in reklam yüzü olduğu Veet, bu yarışma ile birlikte hem takipçileriyle aktif bir diyalog kuracak hem de hediyeleri ile onları mutlu edecek. http://veetilehissettigingibigiyin.com/ 'dan veya www.facebook.com/veetturkiye adresinden ulaşılabilecek yarışma 20 Ağustos 2013 tarihinde başlayıp 24 Eylül 2013 tarihinde sona erecektir.



Bir bumads advertorial içeriğidir.

Ünlüler "ekose"yi geri getirdi!

Eğer hatırlatsanız; bahar aylarında hazırladığım postlarda sizlere ekosenin yükselişine tanıklık edeceğimizi söylemiştim. Geçtiğimiz hafta üç ünlü isim, adeta bu postumu haklı çıkarmak istercesinize ekoseli kombinlerle karşımıza çıktı.



Victoria Beckham ekose etekli kombini, Mollie King ekose desenli elbisesi ve Cara Delevigne de ekose desenli pantolonuyla karşımıza çıktı.

Haydi şimdi bu üç ismin kombinlerine daha yakından bakalım, ekoseyle hasret giderelim. Ne dersiniz? :)


2 Eylül 2013 Pazartesi

Kourtney Kardashian'ın gladyatör sandaletleri...

"Kim demiş kısa boylular gladyatör sandalet giyemez" diyerek başlamak istiyorum bu postuma... Kardashian kardeşlerden son dönemde stilini en çok beğendiğim Kourtney Kardashian geçtiğimiz günlerde bir kombininde bu gladyatör sandaletleri kullanmış.

Chanel‘s 2011 resort collection
Bu sandaletler Chanel'in 2011 yaz koleksiyonunda yer almıştı.

Genellikle uzun boylu kadınların tercih etmesi tavsiye edilen bu sandaleti bence Kourtney güzel taşımış. Bunda doğru kombin yapmasının da payı büyük. Peki ya sizce? 




Oje savaşları: Chanel mi Burberry mi?

Mevsim geçişlerinde trendleri daha fazla takibe almak eminim benim gibi pek çoğunuzun yaptığı birşey. Kıyafetlerimiz kadar saç, makyaj gibi konularda da trendler bize yol gösteriyor.

Bu aşamada Chanel ile Burberry'nin kırmızı oje konusunda tatlı bir rekabete girdiğini söylersek yanlış olmaz sanırım... Sizin favoriniz hangisi bilmem ama ojeleriyle bir hayli iddialı olan Chanel bu kez yenilgi alabilir. Benden söylemesi... :)

İşte o iki ton... Bakalım sizin favoriniz hangisi olacak?