Hürriyet

28 Kasım 2013 Perşembe

Zara mont modelleri 2013

Aralık ayına çok yaklaştığımız şu günlerde kendinize bir mont alma niyetindeyseniz bu posta göz atmadan alışverişe çıkmamanızda fayda var. Eğer trend öncüsü dünya markalarının modellerine 1000-2000 dolar hatta daha da fazla rakamlar vermek istemiyor ama yine de trendy bir paltoya sahip olmak istiyorsanız, Zara doğru adres. 

Zara 2013-2014 sonbahar / kış koleksiyonunda dünya markalarının koleksiyonlarında yer alan bu montları kendi koleksiyonuna uyarlamış. O kadar çok model var ki, eminim aralarından ilginizi çeken birden fazla model olacaktır.

Bakalım sizler de benim gibi birden fazla monta aşık olacak mısınız?







26 Kasım 2013 Salı

Bunu Blogumda Paylaşabilirim. Hürriyet Benim.


Hürriyet; gündeme dair cesur bir projeyle karşımızda. TBWA\ISTANBUL'un hazırladığı proje kısa zamanda oldukça ses getirdi. Din, dil, ırk, cinsiyet ayırt etmeden bireysel özgürlükleri konu alan projenin amacı Türkiye'nin dört bir yanından insanların hürriyetlerini dile getirmeleri ve seslerini duyurmaları...

Bu proje katılımcıların kendi hürriyetlerini anlatmaları için tasarlandı, katılımcılar videolarını oluştururken ilham versin diye de bir film hazırlandı.



Hürriyet, herkesi kendi hürriyet cümlelerini yazmaya ve hürriyet şarkılarını yaratmaya davet etti. Kullanıcılar içinde kendi fotoğraflarının da olduğu hürriyet filmleri yaratabiliyor ve bu filmleri sosyal medyada dilediğince paylaşabiliyor. Ayrıca seçtikleri mesaj ve fotoğraflarından oluşan bannerı hurriyet.com.tr sayfalarında yayınlanıyor. Kısaca proje tamamıyle interaktif bir proje olarak kurgulandı. www.hurriyetbenim.com üzerinden ilham verici videoyu seyredebilir, kendi video ve bannerınızı yaratabilirsiniz.

"Hürriyet Benim" filmi, daha TV’ye çıkmadan viral olarak sosyal medyada gösterildi ve çok kısa sürede yayılarak; sosyal medyada konuşulmaya ve paylaşılmaya başlandı. Kullanıcıların katkılarıyla yapılan klipleri Twitter'dan #hürriyetbenim hashtag'iyle takip edebilirsiniz.

Ben de kendi videomu oluşturdum ve benim için hürriyetin ne demek olduğunu anlattım. İzlemek için;

http://hurriyetbenim.hurriyet.com.tr/video.aspx?k=MTJX4A0J3MQ


Bir boomads advertorial içeriğidir.

Her sezonun kurtarıcı parçası: Beyaz t-shirt

"Dünya bir yana beyaz t-shirt bi yana..." diyen takipçilerimden misiniz? O halde bu postum tam size göre. Ne yalan söyliyim; ne zaman t-shirt almaya yeltensem gözüm hep beyaza kayar. Bisiklet yaka, V yaka ya da kayık yaka... Ne olursa olsun beyaz olsun :) Yaz-kış kurtarıcı olan bu "özel" parçayı ister üzerinize giyeceğiniz oduncu ya da jean gömlekle kullanıp spor bir görünüm elde edebilirsiniz, isterseniz üzerine ceket giyebilirsiniz, isterseniz de üzerinize kullanacağınız iddialı bir kolyeyle daha şık bir görüntü elde edebilirsiniz.

Yani kısacası söz konusu olan beyaz t-shirtse kombin seçenekleriniz hep çok fazla olacaktır.

Bu postum beyaz t-shirt tutkunlarına gelsin...

Moda hayatınızdan hiiiiiiç ama hiiiiiiiç eksik olmasın :)





25 Kasım 2013 Pazartesi

Amerikan Müzik Ödülleri 2013 Kırmızı Halı

Malumunuz Amerikan Müzik Ödülleri dün gece sahiplerini buldu. Taylor Swift gecede ödülleri adeta sildi süpürdü. Lakin biz bu postta bundan çok kırmızı halı ile ilgileniyoruz. 

Geceye Rihanna'nın damgasını vurduğunu söylersek yanlış olmaz sanırım. Rihanna Jean Paul Gaultier imzasıyla elbisesiyle tüm dikkatleri üzerinde topladı.

Rihanna dışında Naya Rivera ile Nicole Richie benden geçer not almayı başardılar :) Haydi şimdi hangi ünlümüz nasıl karşımıza çıkmış, inceleyip puan verelim...


 
Rihanna'nın elbisesinden o kadar uzun bahsettiğim için ona torpil geçerek daha da yakından bakalım istiyorum...


24 Kasım 2013 Pazar

Hem sıcacık hem trendy: Yün elbiseler

Kışın o en soğuk günlerine girmemize çok az kaldı, o günler de şıklığı yakalamak bizi zorlayabiliyor. Aman üşümiyim de diyenlerdenseniz, "yün elbise"lerle kış aylarını hem sıcak hem de şık geçirebilirsiniz.




Bu sezonun öne çıkan yün elbiseleri arasında benim favorim dar kesimli olanlar. Şimdi yün elbiselere beraber bakıp, en hoşumuza gidenleri seçmeye ne dersiniz? 


22 Kasım 2013 Cuma

Kırmızı ruja uygun kıyafet seçimi!

Kırmızı ruj biz kadınların vazgeçilmezi... Lakin kırmızı ruja uygun makyaj da kıyafet seçimi de zor. Çünkü kırmızı rujla o kadar iddialı bir görünüm elde ediyoruz ki, kıyafet seçimimizde yapacağımız en ufak hata bile ortaya "felaket" çıkmasına neden olabiliyor.

O yüzden de "kırmızı ruj" sürdüğümüz günlerde kombinlerimizi siyah, beyaz, krem ya da gri gibi renklerde uygulamakta fayda var. Desenli ya da fazla hareketli kombinler duruşumuzla bütünlük sağlamayabilir. 







Sizler için seçtiğim "kırmızı ruj"lu sokak stillerini inceleyip, ilham almaya ne dersiniz?


21 Kasım 2013 Perşembe

Saçlarda "yumuşak" dalgalar

Her geçen sene biraz daha doğallaşıyoruz. Doğallık trendinin en önemli uzantısı hiç kuşkusuz saçlarımız. Bu sezon saçlarımız da daha doğal. Bu doğal görüntüyü yakalamak ise itiraf etmeliyim ki bazılarımız için pek de kolay olmayabilir. Bu noktada kuaförlerimizin o güvenli ellerine kendimizi bırakmakta fayda var.





Son dönemde en çok hoşuma giden, retro havayı yansıtan doğal dalgalı saç modelleri karşınızda... Bu nostaljik akımın büyüsüne kapılmamak elde değil, değil mi? :)

Biraz da bu saçlara daha yakından bakalım... :)


20 Kasım 2013 Çarşamba

Dorothy Perkins 2013 sonbahar / kış lookbook

Yine beni benden alan bir lookbook postu ile karşınızdayım. Dorothy Perkins'in bu sonbahar / kış için hazırladığı koleksiyondaki hemen her parça satın almalık dersem yanlış olmaz sanırım.

Benden 10 puan alan koleksiyon bakalım sizlerden kaç puan alacak?

Yeni bir postta buluşmak üzere...







19 Kasım 2013 Salı

Jennifer Lawrence'dan iki prömiyer stili

Jennifer Lawrence artık neredeyse tanımayanımız yok. The Hunger Games'in güzel yıldızı filmin devam filminin prömiyerlerinde bolca karşımıza çıkıyor. Jennifer Lawrence Christian Dior imzalı siyah elbisesiyle filmin Paris prömiyerinde boy gösterdi. O kadar zarifti ki, ona hayran kalmamak neredeyse imkansız.

Jennifer dün akşam da Los Angeles prömiyerinde yine Christian Dior imzalı gri elbiseyle karşımıza çıktı. Kısa kestirdiği saçları ve etkili makyajıyla genç aktris pek çok moda otoriterisinden geçer not aldı.






Haydi şimdi bu iki elbiseye daha yakından bakalım... 


Paris prömiyeri:




"Ponpon kazak"

İnternette gezinirken gördüğüm bu üzeri ponponlarla kaplı kazağı pek beğendim. Hal böyle olunca da bu fotoğrafı sizlerle paylaşmam şart oldu. Kazağın maalesef markasını bilmiyorum. Buna benzer bir kazak bulduğumda söz ilk iş sizlerle paylaşacağım. :)

Herkese mutlu günler... :)


Diz üstü çorapları nasıl kombinlemeliyiz?

Sizlere yeniden bir "trend" uyarısı yapmak istiyorum. Sizler de farketmişsinizdir son dönemde diz üstü çoraplar yeniden hayatımıza girdi. Ben bu diz üstü çorapları oldum olası sevmişimdir, ancak riskli bir parça olduğundan uzak durduğum da çok zaman olmuştur.

Şu sıralar onlarla yeniden flört etmeye başlamışken, "diz üstü çorapları nasıl kombinleyebilirim" diye düşünmeye başladım ve ortaya bu post çıktı.

Öncelikle pek çoğunuzun bildiği gibi bu trendy parçayı kullanmak biraz riskli, en ufak bir yanlış parça seçimi kombininizin başarısız olmasına neden olabilir.

Bu tür çoraplar zaten kendi başlarına oldukça iddialı olduğundan düz renkleri siyah, ya da gri gibi sadece renkleri seçmekte fayda var. En çok mini etek ve mini elbiselerde başarıya ulaşan bu parçayı uzun hırka ve çorapların altında da kullanmak mümkün.

Diz üstü çoraplı kombinlerinizde en çok dikkat etmeniz gereken nokta ayakkabı seçiminiz. Sezonun trendy botları ya da oxford ayakkabılarıyla yapacağınız bir kombinle doğru görüntüye ulaşmanız mümkün.



O kadar uzun yazmışım ki artık sizleri diz üstü çorap kombinleriyle başbaşa bırakma vaktinin geldiğini az kalsın unutuyordum, ilham alabileceğinizi düşündüğüm bazı kombinler aşağıda... :)

Yeni bir postta buluşmak üzere... 







18 Kasım 2013 Pazartesi

Miss Selfridge Christmas 2013 lookbook

Miss Selfridge'in Christmas için hazırladığı koleksiyon çok hoşuma gitti. Sezonun trendlerinden salaş kazaklardan kürk detaylı montlara ve yılbaşı akşamı için kullanabileceğimiz pek çok farklı elbise modelleriyle bence koleksiyona göz atmanızda fayda var. 

Bakalım koleksiyon sizlerde de bende bıraktığı etkiyi yaratacak mı?






Yağlanmayı Kontrol Altına Almanın Yolu: Matlaştırıcı Sorbe

Garnier ailesinin Nem Dengesi serisi her cildin farklı ihtiyaçlarına göre üretilmiş olan çok özel bir seri. Serinin içerisinde,
Yağlı ve Karma Ciltler için Matlaştırıcı Sorbe
Normal ve Karma Ciltler için Ferahlatıcı Krem
Kuru Ciltler için Besleyici Balsam
Mat Ciltler için Canlandırıcı Jel
Hassas Ciltler için UV Korumalı Losyon

bulunuyor ve böylelikle cildinize özel bakım yaparken mükemmel uyum sağlıyor. Klasik bir nemlendiriciden daha fazlasını hak eden cildiniz için Garnier Nem Dengesi özel dokusuyla ihtiyacınız olan bakımı sunuyor.


Karma ve yağlı ciltlerin ihtiyaçlarına uygun üretilmiş yeşil çay özleri içeren Matlaştırıcı Sorbe cildinizin parlamaya karşı savaşını desteklerken aynı zamanda 24 saat nemli kalmasını sağlayıp cilt renginizi eşitlemeyi hedefliyor. 1 aylık kullanım sonrasında cildinizin doğal nem dengesine kavuşmasına yardımcı oluyor.

Gün içinde parlamayı minimuma indirirken cildinizi kurutmuyor ve nem takviyesi yaparak fazla yağ salgılayan cildi dengeliyor. Yağlı ve karma ciltler bilinenin aksine genellikle nemsiz ciltlerdir, fakat Matlaştırıcı Sorbe bu probleme karşı bir çözüm niteliğinde.


Yağ içermeyen losyon kıvamındaki yapısı sayesinde hızlı emiliyor ve kısa sürede mat bir görünüm sağlıyor. Ürün parabensiz ve parfüm içeriyor.

‘Garnier’den Yeni Nem Dengesi: Siz de cildinizin hak ettiği bakım için nemlendiricinin bir adım ötesine geçin.’

Satış fiyatı: 14,99TL
Kullanım şekli: Sabah akşam temizlediğiniz yüzünüze uygulayınız.


Ürün reklam filmine ulaşmak için:
https://www.facebook.com/photo.php?v=10151901520884000

facebook.com/GarnierTR
https://twitter.com/garnierturkiye

İçerik: gokyuzukokusu.blogspot.com

Bir bumads advertorial içeriğidir.

15 Kasım 2013 Cuma

Sevdik mi? Nefret mi ettik?



Sevelim mi yoksa nefret mi edelim mi diyebileceğim bir trendle karşı karşıyayız. "Soket çorap ve topuklu ayakkabı" ya da, ya da "soket çorap ile babet" ikilileri yanyana gelir mi demeyin, Avrupalı hemcinslerimiz bu ikilileri kombinlerinde sıkça kullanmaya başladı. 

Şimdi bu kombinlere ve trende daha yakından bakalım mı? Ne dersiniz?

12 Kasım 2013 Salı

Trend alarmı: Tiftik kazaklar

Son dönemde bir kazak hastalığıdır gidiyor bende... Bunda bu kış kazakların çok öne çıkmasının payı oldukça büyük. Hal böyle olunca da hemen her model kazağı mercek altına aldım. Bu sırada bir modelin bu kış oldukça öne çıktığına tanık oldum. O da tiftik kazaklar (fluffy jumpers).

Aslında bu kazaklar hiç de yeni değil... Oldukça da tanıdık. Lakin değişik model ve renkleriyle bu sezon onları oldukça farklı formlarda göreceğiz.

Hem bu kazaklara hem de tiftik kazaklı sokak stillerine bakalım, ilham alıp uygulayalım istiyorum. Ne dersiniz?

"Aaaa az kalsın unutuyordum, alerjisi olan ya da benim gibi lens kullanan hemcinslerim bu tür kazakları tercih ederken bir kez daha düşünsünler... :)"





Haydi şimdi de tiftik kazaklı sokak stillerine daha yakından bakalım...
 

11 Kasım 2013 Pazartesi

Sneaker çılgınlığı kışın da hız kesmiyor!

Düzenli takipçilerim hatırlayacaklardır; geçtiğimiz günlerde New Balance'lı kış kombinleriyle ilgili bir post hazırlamıştım. New Balance'ı kışlık kombinlerinizde nasıl kullanabileceğinize dair tüyolar vermiştim.

O post sizlerden o kadar olumlu dönüşler aldı ki, bu postumda da son dönemde öne çıkan sneakerlar ve onları nasıl kombinleyebileceğimizi görsellerle irdeleyelim istedim.

Malum İstanbul sokakları sneaker çılgınlığı nedeniyle kışın da rengarenk. Yürürken karşınıza sürekli rengarenk sneakerlarının üzerine kullandıkları paltolarla günlük bir şıklığa ulaşan kadınlar çıkıyor. Onlardan biri olmanız hiç de zor değil. Yapmanız gereken tek şey görselleri inceleyip, harekete geçmek...

Yeni postta buluşmak üzere... :)




9 Kasım 2013 Cumartesi

Kate Bosworth'dan üç Topshop kombini

Kate Bosworth'un duruşunu ve stili hep çok beğenmişimdir. Sizlerle paylaştığım bu üç kombiniyle de beni yine kendine hayran bıraktı. 

Günlük hayatta pek çoğumuzun kurtarıcısı olan jeanli iki kombin ve sezonun trendlerinden "deri etek"li stili ile Kate huzurlarınızda... Kate'in ilk iki kombinindeki montları Topshop imzalı. Sizlerle paylaştığım son kombindeki deri etek de yine Topshop.

Bakalım kombinler sizlerden de tam puan alacak mı?






6 Kasım 2013 Çarşamba

2013 / 2014 sonbahar-kış kazak trendleri

Kış demek soğuk demek... Soğuk havalardaki en iyi kurtarıcımız ise hiç kuşkusuz kazaklarımız. Bu sezonun kazak trendlerini hep beraber mercek altına alalım istiyorum.

Bu kış kazaklarımıza desenler hakim olacak. Ekoseden, kalp, yıldız ve leopar desenine kadar pek çok kazağın kombinlerimizin başrolünde olacağı kesin.

Kazaklar da yine "oversized" trendinin revaçta olduğunu görüyoruz. Yine iri ve gevşek örgülü kazaklarla hem çok rahat hem de sıcacık bir kış bizleri bekliyor.





Metalik yani altın ya da gümüş tonlarındaki kazaklara da bu sezon sıkça rastlayacağız.

Öte yandan kürk trendinin kazakları sardığını söylersek herhalde hiç de yanlış olmaz.


Haydi şimdi de sezonun en trend kazaklarına daha yakından bakalım, ilham alalım...