Hürriyet

31 Mart 2016 Perşembe

Sokaklarda "kırmızı" alarmı

Pek çok kadının özellikle de Türk kadınlarının vazgeçilmez rengidir "kırmızı." "Kırmızı olsun üç kuruş fazla olsun" lafının dilimize boşuna yerleşmediği de bunun en açık kanıtı. 2016 ilkbahar / yaz sezonu "kırmızı" tutkunlarına cenneti vaat ediyor. Çünkü hemen her parçada "kırmızı" detayı öne çıkıyor.




Kırmızıyı ister elbiseniz, isterseniz de üst giyim grubu ya da aksesuarlarınızda kullanıp kombininizi yapabilirsiniz.

Çok konuştum değil mi? Şimdi de istikametimiz stil öncüsü olan Avrupa sokakları diyerek sizleri görsellerle başbaşa bırakıyorum... :)





İpana Luxe Perfection Beyazlatıcı Diş Macunu yorumlarım

Doğru makyaj, dolgun kirpikler, bakımlı bir cilt, hacimli saçlar… En önemlisi de beyaz dişlerle sağlıklı, güzel bir gülümseme! Bu yüzden diş bakımına ve beyaz olmasına oldukça özen gösteriyorum. Sürekli yeni ürünleri deneyimlemeyi de seviyorum.

Burada raflarda gözüme çarpan ve Amerika’nın en büyük diş macunu markası olan Crest aslında Procter and Gamble’ın Türkiye’de sunduğu İpana markasıyla tamamen aynı içeriklere sahipmiş. Dünyada ilk defa beyazlatıcı bantları üreten bir marka olduğu için 3 boyutlu Beyazlık ailesi oldukça ilgimi çekti. Son zamanlarda market alışverişine gittiğim her mağazada ve televizyonlarda sıklıkla İpana’nın yeni ürünü olan Perfection’a denk gelince ve özellikle 3 günde %100’e kadar lekesiz iddasını duyunca denemek istedim ve hemen aldım.

İpana’nın en hızlı ve en güçlü beyazlatıcı diş macunu ünvanına sahip bu diş macunu ile deneyimlerimi sizlerle paylaşmak istedim. Diş hekimimin de daha beyaz bir diş için önerdiği İpana 3D White Perfection ile güvenle, bembeyaz gülebiliyorum.

Perfection diş macunu 3 Boyutlu Beyazlık ailesinin en ileri ve etkili beyazlatıcı diş macunu teknolojisini içeriyor. Böylece diş minesine zarar vermeden sadece 3 günde diş yüzeyindeki lekeleri %100’e kadar etkin biçimde çıkarıp ve bembeyaz bir gülümsemeye sahip olmamızı sağlıyor.

Performansına gerçekten çok şaşırdım. Etkisi inanılmaz! İlk kullanımdan itibaren bile diş yüzeyindeki lekeleri çıkarma etkisini farkediyorsunuz. Keskin nane tadıyla ferahlığı sağlıyor, böylece uzun süre ferah bir nefese de sahip oluyorsunuz. Beyazlatma etkisi bu kadar iyiyken diş mineme hiç bir zarar vermediğini bilmek de çok güzel.


Procter and Gamble’ın tüm dünyada pazara sunduğu en gelişmiş beyazlatıcı diş macunu olan 3 Boyutlu Beyazlık Luxe Perfection İpana ile Türkiye’de de raflarda yerini aldı. Denediğinizde bana hak vereceksiniz:) Kullanmadan kesinlikle inanmazdım, deneyince etkisini gördüm ve mükemmel sonuç aldım.

Tam bir bakım sağlamak için aynı ailenin Oral-B 3D White Luxe ağız bakım suyunu da kullanıyorum. O da diş macunu ve fırçasının ulaşamadığı alanlardaki lekeleri bile çıkararak uzun süre, keskin bir ferahlık sağlıyor.

Unutmadan küçük bir not ekleyeyim; P&G ve İpana ürün performansına o kadar güveniyor ki, memnun kalmazsanız paranızın 2 katını iade ediyor. Bu nedenle beyazlatıcı etkisini kendiniz de görün diye bence gerçekten denemeniz gereken bir ürün.

Ürünü satın almak isterseniz tıklayınız!


P.S. Bana bu bilgiler yetmedi, ağız ve diş sağlığı üzerine daha çok şey merak ediyorum diyenleri aşağıdaki siteye alalım. 

http://www.agizbakimuzmani.com/
#ipanaperfection  #gülüşünügöster
İçerik Kaynak: http://kokoshgirl.com/
Video Kaynak: https://www.youtube.com/watch?v=B7MDJzarokU

Bir boomads advertorial içeriğidir.

29 Mart 2016 Salı

Dekorasyonu Tamamlayan En Önemli Detay TV Üniteleri

Düğünüme yalnızca üç buçuk ay kaldı, fakat ben ne gelinliğin, ne saçımın, ne makyajımın ne de düğün fotoğrafları için vereceğimiz pozların ya da mekânın derdindeyim. Öncelikle halletmem gereken ve tüm yoğunluğumu verdiğim tek bir konu var şu an: evimin dekorasyonu!

Evlenen arkadaşlarımın bu dekorasyon olayına fazla takmalarını hep abartılı bulmuş, içten içe dalga bile geçmişimdir zamanında. Ama başıma gelince anladım ki, az bile yapmışlar. Dekorasyon diye neredeyse kafayı yemek üzereyim. Evim renk skalaları, dergiler ve broşürlerle dolmuş durumda. Laptop’ımda ise artık açacak yeni sekme kalmadı, desem abartmış olmam sanırım. Bekârken ne kolaydı oysa. Hiç evdeki eşyalarla uyumunu göz önüne almadan, ne güzel de her beğendiğimi pat diye alıveriyordum. Maalesef o günler geride kaldı.

Mobilyalarım, halılarım, perdelerim ve hepsiyle uyumlu duvar boyasının rengini hemen hemen seçmiş sayılırım. Sıra geldi, bu eşyaları daha ön plana çıkarabilecek, evin ambiyansını tamamlayacak tablo, lamba, minder gibi minik dokunuşlara. Ama hepsinden önemlisi, bir oturma odasını tam anlamıyla “olmuş” gösteren, olmazsa olmaz TV ünitesi.

Bütün şehrin altını üstünü getirdim, deyim yerindeyse ayaklarıma kara sular indi fakat bir türlü tam anlamıyla karar verebilmiş değildim. Ta ki Evmanya ile tanışana kadar. Bir daha herhangi bir ev dekorasyon eşyası için zavallı ayaklarımı yoracağımı sanmıyorum. Yaptım kahvemi, aldım laptop’ımı, çeşit çeşit ve üstelik uygun fiyatlı TV üniteleri içinden seçim yapıyorum. Keşke bu muhteşem siteden daha önce haberim olsaydı.

Öncelikle renk seçeneklerimin olması harika bir şey. Üstelik bir sürü marka seçeneği de sunmuşlar. Yüzde 51 gibi müthiş indirimlerin yanı sıra, ücretsiz kargo kampanyalı ürünler bile var.

Bu güzellikte ve bu fiyatta ürünleri görünce, insanın ilerde de lazım olur diye üç ya da dört tane birden alası geliyor. Örneğin, çoğu markanın mağazalarında, aşağıdaki resimde görünen tarzda en az bin liradan başlayan bir sürü TV ünitesi gördüm.



Fakat bu resimde görmüş olduğunuz ve benim de muhtemel satın alabileceklerim listemde bulunan TV ünitesi yüzde 41 indirimle, yalnızca 469,90 lira ve üstelik kargo da bedava! Mağaza mağaza dolaşıp tüm gününüzü ve enerjinizi harcamaktansa, kahvenizi alıp siz de Evmanya’ya bir göz atın derim.

Trend: Ortadan ayrılmış saçlar!

Ortadan ikiye ayırdığı saçlarıyla bu modele adını veren stil ikonu Ali Mac Graw'u bu postta anmamak imkansız. Zira onun bizlere 70'lerin başında armağan ettiği bu doğal ama bir o kadar da güçlü olan ortadan ikiye ayrılmış saçlar 2016 ilkbahar / yaz sezonunun kilit trendlerinden biri.



Bu trendin en ideal uygulaması ise ister toplu ister açık olsun saçların hiç dokunulmamış, taranmamış şekilde fönsüz yani doğal olarak kullanılması.

Şimdi de bu trende daha yakından bakmaya ne dersiniz? Cevabınız "evet" ise sizleri görsellerle başbaşa bırakıyorum.





28 Mart 2016 Pazartesi

Trend: Saten ceketler

Herkese merhaba;

Bahar ayları demek kabanlarımızı yavaş yavaş kenara bırakıp, daha ince ceket ve trençkotlara dönmemiz demek. Hal böyle olunca bu sezonda hemen hepimiz yeni ceket arayışına giriyoruz. 2016 ilkbahar / yaz sezonunun öne çıkan parçalarından birinin de saten ceketler olduğunu belirtebiliriz.





Birbirinden farklı renk ve desenlerle karşımıza çıkan bu akım stil öncüsü olan Avrupa sokaklarını etkisi altına aldı bile. Hemen her parçayla kolayca kombinleyebileceğiniz bazı saten ceket modelleri karşınızda...

İlham alma vakti diyerek sizleri görsellerle başbaşa bırakıyorum.

Moda hayatımızdan hiç çıkmasın... :)





25 Mart 2016 Cuma

Çantalara "ponpon" kondu! Sevdik mi? Nefret mi ettik?

Haftanın son iş gününden herkese merhaba;

Son dönemde pekçoğunuzun da dikkati çekmiş olan bir trend çevremizi sardı. O da hangi marka ve model olursa olsun çantalara "ponpon" takılması. Sevdik mi? Nefret mi ettik? bilemiyorum ama bu akımın sokakları etkisi altına aldığı bir gerçek. 




Louis Vuitton, Michael Kors, Fendi gibi dünya devlerinin de satışa sunduğu ponpon zincirlerin benzerlerine daha uygun fiyat skalasında ulaşmanız mümkün. 

Hemen her yerde karşımıza çıkan bu trendle henüz tanışmayanlarınız için görseller huzurlarınızda...

"Sevdiniz mi? Yoksa nefret mi ettiniz?" Cevaplarınızı bekliyorum... Hadi yazın da beraber bu trendin kritiğini yapalım :)

Herkese şimdiden mutlu hafta sonları...





24 Mart 2016 Perşembe

Anvelop etek alarmı!

2016 ilkbahar / yaz sezonunun en öne çıkan parçalarından biri de anvelop etekler. Birkaç sezon önce zarf eteklerle öne çıkan bu trendi bu sezon daha uzun olarak hayatımıza sokacağız. Diz hizasındaki anvelop etekler stil öncüsü olan Avrupa sokaklarında çoktan görücüye çıkıp, onay aldı bile. 



Anvelop etekleri stiletto ve topuklu sandaletlerle kombinleyebileceğiniz gibi sneaker, babet ya da düz sandaletlerle de kullanabilirsiniz. 

Böylesine iddialı bir eteği kombinlerken üzerine sade ve net parçaları kullanmanızda fayda var. Benden söylemesi... :)

Şimdi de sizler için seçtiğim görsellerle anvelop etekli sokak stillerini mercek altına alma zamanı... :)







22 Mart 2016 Salı

Koleksiyonunuzu Oluşturun!

Netmoda, Türkiye’de son zamanlarda sıkça kullanılmaya başlayan ve e-moda anlayışını bir üst kademeye getirmek için çalışmalar yapan bir platform. Hem bir moda alışveriş sitesi hem de sosyal bir platform. Bildiğiniz moda sitelerinden farkı ise yaptığınız kombinleri ve koleksiyonları paylaşabiliyor oluşunuz. 

Netmoda, giyim ve aksesuar kategorisinde yer alan farklı bir e-ticaret sitesi olduğunu günlük tekil ziyaretçisinin 10 binden fazla olmasıyla zaten kanıtlıyor. Özellikle kadınlar siteye girdiği zaman, çıkmak istemiyor. Düşünsenize, istediğiniz mağazada bulunan ürünleri bir çatı altında toplayabiliyor hatta onlardan kombin yapabiliyor hatta ve hatta koleksiyon oluşturabiliyorsunuz.  



Netmoda.com hem yurt içi hem de yurt dışı olmak üzere 40’tan fazla e-ticaret sitesiyle birlikte çalışmanın yanında, 122 binden fazla ürün barındırıyor bünyesinde. Türkiye’nin başta gelen e-ticaret siteleri Mango, Morhipo, Lİdyana ve Gitti gidiyor gibi sitelerdir.  Netmoda’nın sizlere sunduğu eğlenceli platformu demek için öncelikle siteye üye olmanız gerekiyor. Sonrasında ise koleksiyon oluştur keyfinize ve bu koleksiyonu paylaşmanızın önünde bir engel kalmıyor. Web sitesine girdiğiniz zaman linkine tıkladığınızda karşınıza beyaz bir ekran çıkıyor ve ekranın sol tarafında da ürünlerinde kategorileri çıkıyor. Monttan aksesuara, üst giyimden plaj ürünlerine kadar çok sayıda kategori ve ürünü sizlere sunuyor. İstediğiniz kategorinin üzerine tıkladığınızda seçimlerinizi yapabilir hatta satın alabilirsiniz.  

Netmoda.com'da sadece giyim değil aynı zaman mobilya ürünleri de bulmanız mümkün. Mobilya sekmesine tıkladığınızda ise; Koltuktan bahçe ürünlerine, sandalyeden de banyo ürünlerine kadar evinizde ihtiyacınız olan bütün araç, gereç, mobilya, aksesuar gibi ürünleri de bulmanız mümkün.  

Sitenin kurucuları, teknolojinin getirilerine uygun olarak en iyi kullanıcı deneyimini ve memnuniyetini site ziyaretçilerine ve üyelerine sağlamak istediklerini dile getiriyor. Bunun için de kullanıcılarına trendleri keşfetme, tanımlama ve paylaşma olanağı sağladıklarını söylüyor. Bu tarz toplayıcı siteler arasındaki rekabetin artmasıyla birlikte farklı özellikler de artıyor. Netmoda.com’daki birçok farklı özellikte, rakiplerinde fark yaratacak cinsten olduğunu görüyoruz. Bu rekabet ortamı da şüphesiz ki Netmoda gibi fark yaratan birçok toplayıcı sitenin yaratılmasına sebep olacak. 

Spor Yapmak Lüks Değil, Bir Alışkanlık Olmalı!

Belki daha önce hiç spor yapmadınız, belki başlayıp bıraktınız… Belki de, sporun bir lüks olduğunu düşünüyorsunuz. Sizi rahatlatarak başlayayım: Spor, kesinlikle bir lüks değil. Doğru spor türünü seçerseniz, çok pahalı malzemeler almanıza gerek yok. Bütçenizin rahatça karşılayabileceği miktarlarla, dilediğiniz spora başlamak mümkün. Spor herkes için bir zorunluluk ve bu durum geliriniz ile sosyal statünüzden etkilenmiyor: Vücudunuz, egzersize ihtiyaç duyuyor. Peki, ilk defa başlayacak olanlar için en uygun sporlar hangileri? Bir soru daha: Zaten spor yapıyor ve başka bir spor türünü de denemek istiyorsanız, hangisini seçmelisiniz? Sizler için her iki sorunun cevabını da içeren bir liste hazırladım.


•    Fitness        : Adını şimdiye kadar çokça duyduğunuz fitness, aslında hiç de karmaşık bir spor değil. Fit vücut sahibi olmak için en uygun spor olan fitness, sizden başka neredeyse hiçbir malzemeye ihtiyaç duymuyor! Rahat hissedilen bir şeyler giymek, Fitness hareketlerine başlamak için yeterli. Fitness hareketleri çeşitli ve diğer pek çok spor türünden esinleniyor; örneğin şınav çekip 100 metre koşmak, squat hareketleri yapmak ve hatta sadece basit bir yürüyüş dahi fitness içerisinde değerlendirilebiliyor. Kısacası, daha sağlıklı ve daha fit bir vücut için yapılabilecek tüm hareketler, fitness sporu bünyesine giriyor.

 Kimlere Hitap Ediyor?        - Yeni Başlayanlara
 Malzeme İhtiyacı         Fitness tişörtü 

20 Mart 2016 Pazar

Moda Blogunuz Esranınportresi

Moda akımlarını takip etmeyi, saç modelleri ve bakım sırlarını, kadın ve erkekler için en yeni sezona ait güncel moda haberlerini ve çarpıcı stil önerilerini seviyor musunuz? Peki ya uygulaması basit güzellik ipuçlarını, kişisel bakım önerilerini? Tüm bu sorulara cevabınız ‘’evet’’ ise yapmanız gereken tek şey buradan sizin için paylaşılan yazıları takip etmek. Modayı takip etmek için bütçenizi sarsmanıza hiç gerek yok.

 Siz yeter ki neyi, nereden alacağınızı ve nasıl kullanacağınızı bilin. Esraninportresi.com, sizler için herhangi bir kar amacı gütmeden, tamamen gönüllülük esasına dayanarak, bilgilerini paylaşmak adına, tüm paylaşımlarını kendisine özgün bir şekilde oluşturmaktadır. Esraninportresi.com’ da hemen hemen her gün birbirinden farklı konular üzerine özgün paylaşımlar yapılıyor.



Genel olarak kişisel bakım ve güzellik önerileri üzerine yazılsa da bilginin paylaşılarak artacağına inandıkları için son moda trendleriden, sağlık önerilerine kadar, kısacası kişisel bakımınız ve gündelik yaşamınız ile ilgili hemen her türlü konuda paylaşım yapmaktalar. Aynı tarzda hizmet veren diğer birçok sitenin aksine, bu site şık ve minimalist ara yüzü kullanım kolaylığı sağlamakla birlikte oldukça profesyonel bir imaj da sergilemektedir. Paylaşımlarını hazırlarken en güncel haberleri ve bilgileri kullanmaya özen gösteriyorlar ve benzer konudaki yazıları belirli bir başlık altında toplayarak sizler için paylaşımlara kolay erişim sağlıyorlar.

Esraninportresi.com, bir moda bloğu olmasının yanı sıra yaşama dair diğer birçok konuda da paylaşımlara yer vermektedir. Örneğin site içinde gezinirken ilişkiler hakkında küçük ipuçlarına ya da sağlıklı yaşama dair önerilere rastlayabilirsiniz. Sınırlandırılmış, belirli kalıplara bağlı kalmayı sevmedikleri için ellerinden geldiğince başta moda ve kişisel bakım olmak üzere sizlerle birçok farklı alanda buluşmaya çalışıyorlar. Eğer sizde moda, kişisel bakım, giyim tarzları, güzellik önerileri ve daha birçok kişisel bakım konularına ilgiliyseniz, Esranınportresi sitesine bekleniyorsunuz.

Günün stili: Victoria Beckham

Herkese haftanın son gününden merhaba;

Uzun zamandır boşladığım günün stili kısmında bugünkü konuğum Victoria Beckham. Victoria Beckham 1 ay önceki New York Moda Haftası'nda markasının defile kapanışında stilettolarından vazgeçerek sneakerlarıyla karşımıza çıkmıştı. İşte kendini sneakerların şıklığına bırakan Victoria Beckham o stiliyle bu pazar günü için bizlere ilham veriyor diye düşünüyorum.

Topuklu ayakkabılarımız olmadan bu kadar iddialı ve şık olabilmek ne güzel değil mi? Yaşasın sadelik... Yaşasın sade kadınlar...



********************
Beni sosyal medyadan da takip edebilirsiniz:

Instagram: _eceninmodagunlugu_

Facebook: Ece'nin Moda Günlüğü

Twitter: _ModaGunlugu_

14 Mart 2016 Pazartesi

Zamansız bir parça: Jean gömlek

Herkese yeni haftadan merhaba;

Moda elbette bir devr-ialemden ibaret. Ancak bazı parçalar bu devinimden hiç ama hiç etkilenmiyor. Adeta zamansızlar... Bunlar arasında en öne çıkanlarından biri ise jean gömlekler. Yaz-kış hemen her kıyafetinizle rahatça kombinleyebileceğiniz jean gömleğinizi ister dar kesim isterseniz de bol kesim alıp trendy bir stil elde edebilirsiniz.




Jean gömleklerinizle elde edebileceğiniz birbirinden farklı sokak stilleri huzurlarınızda... Şimdi sizleri görsellerle başbaşa bırakma zamanı :)

Yeni postta buluşmak üzere...

Ece









12 Mart 2016 Cumartesi

Yükselen trend: Kısa İspanyol paça jean

70'li yıllar demek hiç kuşkusuz İspanyol paça jeanler (cropped flared jeans) demekti... Annelerimizin gençlik fotoğraflarında bolca karşımıza çıkan bu trend son birkaç sezondur bizim de hayatımıza girdi. 2016 ilkbahar / yazında da İspanyol paça jeanlere sıkça rastlayacağız. Ancak ufak bir farkla... O da kısa İspanyol paçaların revaçta olması...

2015 yazının öne çıkan parçalarından culotte pantolonlara iyi bir alternatif olan kısa İspanyol paça jeanlerle bu bahar / yaz aylarında sıkça karşılaşacağız.




Bacak boyu kısa olan hemcinslerime pek önermeyeceğim bu parçanın bacak boyunu olduğundan daha da kısa gösterme riski var. İlle de kısa İspanyol paça jean trendini yakalamak isteyenlerin yüksek topuklu ayakkabılarla kombinlemelerinde fayda var.

Avrupa sokaklarını şimdiden kasıp kavuran kısa İspanyol jeanli bazı sokak stilleri karşınızda. Şimdi ilham alıp, uygulama vakti...

Yeni bir postta buluşmak üzere...

Ece









10 Mart 2016 Perşembe

Trend alarmı: Kalın topuklu ayakkabılar

Son iki sezondur devam eden ve bize 70'leri hatırlatan kalın topuklu ayakkabı modası 2016 ilkbahar / yaz sezonunun da öne çıkan trendlerinden biri oldu. Bu sezon topuklar kısaldı, modernlik ve sadelik ön plana çıktı. "Katlanabilir babetlere topuk konulduğu" hissi veren bu ayakkabıları ister jeanlerinizle isterseniz de culotte pantolon, etek ya da elbiselerinizle kombinleyebilirsiniz.

"Glove heels" olarak da adlandırabileceğimiz bu tip kalın topuklu ayakkabıların başrolde olduğu sokak stillerini mercek altına almaya benimle gelmek ister misiniz? Cevabınız "evet" ise doğru yolculuğa çıkıyoruz... :)









7 Mart 2016 Pazartesi

Yves Rocher Vakfı – Institut de France, Toprağın Kadınları Projesi

1991 yılında markanın kurucusu Yves Rocher’in oğlu Jacques Rocher tarafından doğa ve çevreyi koruma amacıyla kurulan Yves Rocher Vakfı, 2001 yılında, Fransa’nın en eski en prestijli ve en köklü kurumu olan Institut de France çatısı altına girdi. Aynı yıl,  Yves Rocher Vakfı-Institut de France, “Toprağın Kadınları” projesini lanse etti. ”Kar amacı gütmeden, çevre, eğitim,toplum konularında fayda sağlamak için emek veren kadınları desteklemeyi ve seslerini büyük kitlelere duyurmayı” hedefledi. Bugün, 2015 itibariyle “Toprağın Kadınları” projesi kapsamında 50 ülkeden 325 kadın doğaya, topluma,eğitime katkı veren projeleri için ödüllendirildi ve toplam 1.6 milyon euro ödül dağıtıldı.

Yves Rocher Vakfı – Institut de France tarafından yapılan proje Türkiye’de ilk kez bu sene yapılacak.

“Toprağın Kadınları” projesi 3 temel başlığı kapsamaktadır.

1.Biyoçeşitlilik: Çevre yararına bir bitki türü ve ya tabiat alanlarının koruma altına alınmasını sağlamak.
2.Toplum:  Çevre yararına alınan bir aksiyon ile,toplumun refahına sürdürülebilir katkıda bulunmak.Bu kapsamda “Kadın özgürlüğü ve cinsiyet eşitliğine destek” de çok önemli bir alt başlık olmaktadır.Bununla da Birleşmiş Milletlerin,1000 yıl kalkınma hedeflerinden birini desteklemiş oluyoruz.
3.Eğitim:  Çevre ile ilgili bir konuda çocukların ve gençlerin bilinçlenmesini sağlamak.
2015 yılı sonunda kazananın belirlendiği yarışmanın ödül töreni 2016 yılında, Türkiye’de gerçekleşecek olan bir seromoni ile duyurulacak. Ardından Paris’te uluslarası bir seromoni gerçekleşecek.


Daha ayrıntılı bilgi almak için tıklayabilir ve videolarını izleyebilirsiniz.
#ToprağınKadınları



Bir boomads advertorial içeriğidir.