Hürriyet

17 Nisan 2016 Pazar

İmdat Güneş Çıkıyor!

Bahar aylarının gelmesiyle anladık ki bu sene yüksek sıcaklıklar bizleri bekliyor. Daha Nisan ayından bu derece ısınan havanın, Temmuz ve Ağustos aylarında ne kadar sıcak olabileceğini az çok tahmin edebiliyoruz. Zaten uzmanlar da bu senenin oldukça sıcak geçeceğini, hissedilen sıcaklığın 50 dereceye kadar çıkabileceğini söyleyip duruyorlar.


Denizi, kumu, güneşi ve haliyle yaz aylarını çok sevmeme rağmen hassas cildimin de en büyük kâbusu başlıyor ne yazık ki. Bütün tatilimi şemsiyenin altında, gölgede geçirmek istemediğim için bu sene de yine koruma faktörü en yüksek olan güneş kremini bulmam gerekiyordu. Benim gibi hassas ciltli biri için kozmetik alışverişi yeteri kadar zorken bir de güneş kremi arama çalışmaları başladı tabi ki. 

Hangi ürün kaç faktör, hangi markanın güneş kreminin koruma özelliği daha iyidir, fiyatları nasıldır, markalar arasında seçim yaparken koruma faktörü ve fiyat oranındaki maksimum faydayı nasıl sağlarım derken ekonomist olacaktım neredeyse. İş yoğunluğu nedeniyle zaten mağazaları dolaşıp bunlara karar vermeye vaktim yok. Bu yüzden tek seçenek olarak geriye sanal alışveriş kalıyor. Ama onun da ürünleri Orijinal mi, kargom gelir mi, kargo ücreti ile yaptığım alışverişin zararı faydasını geçer mi derken kafamda yine kırk tilki dolanmaya başladı.

Benim bu halimi bilen ve yana döne kozmetik alanında güvenilir bir alışveriş sitesi aradığımı gören bir arkadaşım, Turuncukasa. com diye bir site önerdi ve aradığım her şeyi fazlasıyla burada bulabileceğimi söyledi. Açıkçası daha önceki olumsuz denemelerim nedeniyle başlarda biraz ümitsizdim ancak sitedeki güneş ürünleri kategorisine girince o ümitsiz ruh halimden eser kalmadı.

Güneş koruyucu ürünleri ister markaya, ister fiyat aralığına göre sıralayıp içlerinden tercih yapmak gerekiyordu sadece. Tabi ki seçeceğim ürünün cilt tipime uygun olması, koruma faktörünün yüksek olması gibi faktörler cilt sağlığımı korumam açısından bu kadar önemliyken güneş kremi seçmek o kadar da kolay bir iş değildi benim için. Bir de ürünlerin orijinal olup olmadığı konusu vardı tabii. Ama site ürünlerine %100 orijinallik garantisi, kapıda ödeme seçeneği ve iade seçenekleri de sunarak benim büyük ölçüde güvenimi kazanmış oldu ve ben de kendime en uygun olan ürünü seçerek siparişimi verdim bile.

Cildimiz hepimiz için korunması gereken en önemli şeylerden bir tanesi. Siz de onu güneşin yakıcı ışınlarına teslim edip yıpranmasına izin vermeden önce önleminizi alarak, kendinize en uygun güneş koruma ürününü kullanmayı sakın ihmal etmeyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder