Hürriyet

23 Şubat 2011 Çarşamba

Benim stil ikonum: Audrey Hepburn


50'ler deyince akla zarafet gelir, Grace Kelly gelir ama benim aklıma Audrey Hepburn gelir. 50'li yıllarda Hollywood'da Marilyn Monroe, Brigitte Bardot, Sophia Loren, Grace Kelly fırtınası esiyordu. Audrey ise hepsinden farklıydı, ne çok seksiydi, ne çok güzeldi, ne de çok dişiydi. Ama çok zarif, narin ve klas bir görünüme sahipti, belki de en önemlisi bir stili vardı.

Giydiği kıyafetlerle 50'li ve 60'lı yıllara damgasını vurdu, stil ikonuna dönüştü. Audrey 2000'li yılların kadınlarına da hala tarzıyla ilham vermeye devam ediyor.

Hayranlarının belki de en çok sevdiği filmi 1961 yapımı Breakfast at Tiffany's yani Tiffany'de Kahvaltı. Tiffany's at Breakfast benim de en sevdiğim filmlerinin başında geliyor.

Stilinin belki en iyi oturduğu dönemde çekilen filmde Audrey, seçtiği kıyafetler, aksesuarlar kadar saç modeliyle de hayranlarını büyüledi. Filmde Tiffany's mağazasının vitrininin önünde duran Audrey burada giydiği kıyafet ve güneş gözlüğüyle çekilen fotoğrafıyla hafızalarımıza kazındı.




Bunu biliyor muydunuz?

Eğer benim gibi bir Audrey hayranıysanız ve tarzını takip ediyorsanız bu bilgi hoşunuza gidecektir.

Audrey'nin ölümsüzleşen stili ile özleştirilen başlıca moda tasarımcısı Hubert Givenchy'dir. Givency, aktrisin Funny Face (1957), Love in the Afternoon (1957), Breakfast at Tiffany's (1961), Paris When It Sizzles (1963), Charade (1964), How to Steal a Million (1966) gibi pek çok filminin kostümlerini  hazırlayan isimdir.

Ünlü tasarımcı Audrey Hepburn ile ilk karşılaşmasını şöyle anlatıyor:

"Bana sadece Bayan Hepburn'un geleceği ve yeni filmi Sabrina için kıyafet bakacağı söylenmişti. Hepburn'un stilini ve görünümünü zaten beğendiğim için, bunun inanılmaz olduğunu düşünmüştüm. Ama sonra stüdyomun kapısı açıldığında, ceylan gözleri, kısa saçları ile çok zayıf ve çok uzun genç bir kadın duruyordu karşımda. Dar bir pantolon ve küçük bir tişört giyiyordu; babetler ve kırmızı kurdeleli bir şapka ile tamamlamıştı kıyafetini. Tam olarak ne istediğini biliyordu. Yüzünü ve vücudunu çok iyi tanıyordu; hoş bölümlerinin ve kusurlarının, hepsinin farkındaydı. Daha sonra onun isteklerini de tasarımlarıma yansıtmaya çalıştım. Onun için yarattığım şeyler öyle popüler bir stil haline geldi ki 'décolleté Sabrina' diye adlandırdım."

Audrey arşiviniz olsun mu istiyorsunuz?

O zaman sıkı durun. Çünkü Audrey Hepburn'ün hafızalarımıza kazınan filmlerinden 5'i 'Audrey Hepburn Couture Muse Collection'da toplanmış ve D&R'larda oldukça uygun bir fiyattan satışa sunuluyor. Bu 5 film hangileri diye sorarsanız, Funny Face, War and Peace, Paris When It Sizzles, Roman Holiday, Sabrina ve Breakfast at Tiffany's.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder