Hürriyet

13 Kasım 2014 Perşembe

Belgrad yeme - içme notları!

Geçen hafta Sırbistan'ın başkenti Belgrad'a yaptığım geziye dair notları bir önceki postumda sizlerle paylaşmıştım. Bugünkü postumda Belgrad'ın yeme - içme mekanlarını sizlere aktarmak istiyorum. Öncelikle belirtmemde fayda var; Belgrad'da yeme - içme Türkiye'ye oranla oldukça ucuz, yarı yarıya hatta bazı mekanlarda üçte biri fiyatında olduğunu bile söyleyebiliriz.

Belgrad'da özellikle Khez Mihailova Caddesi boyunca pek çok cafeye rastlayacaksınız. Bunlar arasında en öne çıkanı, cadde üzerinde halihazırda 2 şubesi olan "Boutique." Biz ilk günün acemiliğiyle risk de almadan burada yemek yedik. Seçimimizi de risk almadan dört peynirli pizza ve şaraptan yana kullandık. Pizzanın tadı da güzeldi, ödediğimiz rakam ise daha da güzeldi :)

Ancak İstanbul'da en sevdiğiniz bölge Nişantaşı, Karaköy, Galata ve Cihangir'se sizin için doğru mekan tercihleri Knez Mihailova'nın paralel sokaklarındaki cafe, restaurant ve coffee shoplar olacaktır.

Bunlar arasında en öne çıkanları ve sizlere tavsiye etmek istediklerim şöyle:

1. Kafe 29

Şehirde en sevdiğim coffee shop "Kafe 29" oldu. Hem dekorasyonunun güzelliği hem de menüde yer alan "Türk kahvesi" seçeneğiyle beni kendine hayran bıraktı. Hal böyle olunca da burada sürekli fotoğraf çektim, çektirdim.








Bizle post-itlerle panolarına not düşme seçeneği sunduklarından biz de cafeye bir not düşmek istedik :) 





Belgrad'a yolunuz düşünce bu cafe kesinlikle uğramanız gereken kahve durakları arasında yer almalı, benden söylemesi :)

2. Supermarket Concept Store ve Supermarket Deli

Her iki şubesinde de yemek yiyen biri olarak, bu iki mekandan da herhangi bir sorun yaşamadan memnuniyetle ayrılacağınızı söyleyebilirim. Kralja Petra'daki ana şubede hem değişik tasarımcıların ürünlerini satın alabilir hem de son derece modern bir ortamda İtalyan ağırlıklı mutfağının tadını çıkarabilirsiniz.




Bir diğer şubesi olan Supermarket Deli ise park manzarası ile gündüz keyifli vakit geçirebileceğiniz güzel bir adres.





3. Cafe Amelie

Khez Mihailova'nın Maçka'yı andıran arka sokağında yer alan bu sevimli mi sevimli cafede kahve ve tatlı molası verebilir, sempatik dekorasyonunun büyüsüne kapılabilirsiniz.




4. Cafe Kritika

Yine kahve, tatlı ya da şarap molası için ideal bir durak olan Kritika, Cafe Amelie'nin hemen yanında Super Market Deli'nin tam karşısında yer alıyor.



5. Koffein

Dekorasyonuyla ilgimi çeken "Koffein" Khez Mihailova'nın bir paralel sokağında yer alıyor.



Koffein'de birbirinden farklı kahveleri deneyimleyebileceğiniz gibi, "Türk kahvesi"nin de tadına bakabilirsiniz. Biz öyle yaptık :) Hatta yanında ikram ettikleri lokum ve su yüzümüzde kocaman bir gülümsemeye neden oldu.






6. Smokvica Restaurant

Smokvica Belgrad'da birkaç şubesi daha bulunan cafe restaurant zinciri. 






Bu güzel dekorasyonuyla çok hoşumuza giden cafenin biz Kralja Petra'daki şubesine hem akşam hem de sabah kahvaltı için uğradık. 




Kahvaltıda biraz zayıf olsa da o güzel dekorasyonuyla hoş vakit geçirebileceğiniz bir adres olduğunu da söylemeden geçmeyeyim.

Yaz ya da bahar aylarında olsaydık da o sevimli bahçesinin tadını çıkarabilseydik diye düşünmedik de değil :)




7. Hotel Moskva

Khez Mihailova'nın başlangıcındaki Terazije Meydanı'nda yer alan bu tarihi otel Hotel Moskva da o nostalji havayı deneyimlemek ve şarap ya da kahve tatmak için vakit ayırabilirsiniz. Biz öyle yaptık, iki Türk kahvesi tutkunu olarak tercihimizi yine Türk kahvesinden yana kullandık.




8. Bar Central

Kralja Petra üzerindeki bu bar kesinlikle yemek öncesi ya da yemek sonrası birkaç kadeh içip kafa dağıtabileceğiniz bir mekan. Sakin, huzurlu bu barda biz çok keyifli vakit geçirdik. 




9. Jimmy Woo

Kalemegdan'ın karşı sokağındaki caddede birbirini ardına sıralanan restaurant cafelerden biri de Jimmy Woo. Burası yemek ve sonrasında birkaç kadeh içebileceğiniz popüler mekanlardan biri.

10. Kontra Bar

Jimmy Woo'nun biraz ilerisinde yer alan Kontra Bar da geniş kokteyl seçenekleriyle yemek sonrası güzel vakit geçirebileceğiniz bir mekan. Üstüne üstlük bu sempatik mekanda çarşamba ve cumartesi akşamları kokteyller yüzde 50 indirimli. Biz de bilmeden çarşamba akşamı gittiğimizden gerçekten çok düşük ücretle kokteyllerinin tadına bakma şansını yakaladık.





11. Tri Sesira

Postun sonuna yaklaşırken son tavsiyemi de Sırpların "İnegöl köftesi" olan "cevapcici kebabı" üzerine yapmak istiyorum. Eğer köfteyi seviyorsanız, "Cevapcici"nin tadını beğeneceksiniz.





Biz Skadarlija'daki Tri Sesira'da "Cevapcici" kebabının tadına baktık, bir de yerel Sırp eğlencesiyle tanıştık. Keyifli bir akşamdı. Klasik bir Sırp eğlencesi için bu mekan da yine doğru bir seçim olacaktır.




BELGRAD GEZİ NOTLARI ile ile ilgili bir önceki yazıma buradan ulaşabilirsiniz.

********************
Beni sosyal medyadan da takip edebilirsiniz:

Instagram: _eceninmodagunlugu_

Facebook: Ece'nin Moda Günlüğü

Twitter: _ModaGunlugu_

*********************

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder