Hürriyet

8 Mart 2011 Salı

Eski sevgiliyi ‘SİLMEK’ mümkün!

İki sevgilinin birbirlerine dair kötü anılarını hafızalarından sildirdiği ünlü Amerikan filmi 'Sil Baştan' (Eternal Sunshine of the Spotless Mind) gerçek oluyor.

  
İsrailli ve Amerikalı bilim adamları, beyinde bulunan bir molekülün miktarını değiştirerek hafızanın hem silinebileceğini, hem de güçlendirilebileceğini açıkladı.

İsrail’deki Weizmann Bilim Enstitüsü ve ABD’nin New York kentinde bulunan SUNY Tıp Merkezi’nin kobay fareler üzerindeki ortak araştırmasının sonucunda, uzun süreli hafızada rol oynayan ‘PKM zeta’ adlı ana enzimin miktarı azaltıldığında hafızanın silinebildiği, enzim artırıldığında uzun süreli hafızanın güçlendiği ortaya çıktı.




Oscar almıştı

Fransız Michel Gondry’nin yönetmenliğini üstlendiği ve Jim Carrey ile Kate Winslet’ın başrollerini paylaştığı ‘Sil Baştan’ (Eternal Sunshine of the Spotless Mind) adlı filmde, iki sevgilinin ayrıldıktan sonra aşk acısına dayanamayıp, bir operasyon ile ilişkilerine dair bütün anılarını ‘sildirmeleri’ anlatılıyordu. 2004 yapımı film, En İyi Orijinal Senaryo Oscar’ını da almıştı.
Kaynak:Milliyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder